ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Primarul Municipiului Iași, Mihai Chirica, proaspăt reînvestit cu un nou mandat de ieșeni, după ce a schimbat luntrea social-democrată cu cea liberală, evidențiindu-se recent și prin măsurile de îngrădire a sosirii pelerinilor la hramul Cuvioasei Parascheva, a fost depistat pozitiv la coronavirus și se izolează la domiciliu, potrivit propriilor declarații, făcute pe FB.

 

„Dragi ieșeni,
Fidel promisiunii făcute de a fi întotdeauna sincer cu dumneavoastră, concetățenii mei, vreau să vă anunț că am fost depistat pozitiv la testul pentru COVID-19. Am făcut acest test după ce am aflat că o parte dintre colegii de muncă din primărie au contractat noul coronavirus. 
Vă anunț că m-am izolat, mă simt normal și că în următoarea perioadă voi urma schema de tratament recomandată de specialiști pentru a ține boala sub control. Imediat ce medicii vor considera că m-am vindecat, mă voi întoarce la muncă. Până atunci, îl desemnez pe domnul viceprimar Radu Botez pentru a prelua atribuțiile de primar, coleg cu care ma voi consulta permanent.
Este un moment foarte bun pentru a repeta îndemnurile de a fi responsabili și solidari în această perioadă atât de dificilă pentru toți. 
Dragi ieșeni, aveți grijă unii de ceilalți, feriți-vă de boală și nu uitați că sănătatea e un dar.
Vă mulțumesc pentru înțelegere!”, a scris primarul Mihai Chirica, vineri, pe Facebook.
 
În acest timp,. ieșenii au ieșit în stradă: