ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Într-o conferință de presă în care președintele în funcție și-a prezentat, din nou, cele mai mari promptere din țară, Klaus Iohannis a speriat iar cadrele medicale cu cunoștințele sale docte de medicină și ne-a amenințat cu noi restricții severe.

Iohannis a declarat marți, la Cotroceni, că până la un vaccin eficient, nu există altă soluție decât impunerea unor noi restricții severe. ”E singura strategie funcțională și e adoptată de toate țările cu explozie de infecție”, a spus el.

În ceea ce privește "vaccinele", "Dr. Klaus" ne-a informat că ar exista deja o ”campanie de vaccinare bine planificată”.

VIDEO:Ca să trecem cu bine de PEROADA pandemiei, Iohannis anunță că ne "VACCINEȘTE"

"Veștile privind apariția cât mai rapidă a unui vaccin sunt destul de bune, dar trebuie să rămânem realiști și să înțelegem că mai sunt de parcurs câteva etape până la vaccinarea propriu zisă. România va beneficia în mod echitabil de aceste vaccinuri grație mecanismului UE din care face parte. Am discutat azi despre posibilitățile de stocare și distribuție a vaccinurilor și am stabilit instituțiile responsabile.”, a arătat președintele în funcție.

”Precizez din nou: de vaccin va beneficia inițial tot personalul sanitar și persoanele cu cel mai mare risc de boală. O campanie de vaccinare bine planificată și comunicată eficient ne va da șansa să ne întoarcem la normalitate.”, a spus Klaus Iohannis.

Declarațiile președintelui de la Cotroceni arată că acesta ignoră complet semnalele venite din "linia întâi". Pentru că Federația Solidaritatea Sanitară, prin președintele ei, Radu Vasile, anunțase de săptămâna trecută că personalul medical nu se grăbește să se vaccineze anti-Covid.

Anunțul președintelui Iohannis, referitor la cadrele medicale care vor fi primele vaccinate anti-Covid, nu prea are legătură cu realitatea, au titrat colegii noștri de la Național. Și asta pentru că există o reticență foarte mare în rândul medicilor și asistentelor de a accepta administrarea unui vaccin insuficient testat, după cum a declarat pentru Național conducerea Federației Solidaritatea Sanitară.

Nu există o obligativitate de a se vaccina pentru cadrele medicale, afirmă copreședintele Federației Solidaritatea Sanitară, Radu Vasile. Afirmația vine în contextul declarației președintelui Klaus Iohannis potrivit căreia România va primi peste 10 milioane de doze de vaccin anti-Covid în prima tranșă, iar primii care vaccinați vor fi angajații din sănătate și persoanele aflate în situație de risc. Mai mult, în campania de vaccinare va fi implicate și Armata, potrivit afirmațiilor ministrului Sănătății, Nelu Tătaru.

CU ARCANUL LA VACCIN. MInistrul Nelu Tătaru: Armata va fi implicată în vaccinarea populației anti COVID 

”În primul rând eu nu cred că vor veni milioane de doze, nici măcar vaccinul antigripal nu au reușit să-l producă în cantități suficiente, iar în al doilea rând nu ne poate obliga nimeni să ne vaccinăm. Dacă vor fi reacții adverse, pe cine vom da în judecată? Cine plătește? Vaccinul nu este suficient testat, este făcut pe repede înainte. Vor să ofere vaccinul cadrelor medicale, pe motiv că le protejează pentru că sunt în linia întâi, dar dacă medicii și asistentele vor refuza vaccinul îl vor da la alții. Obligatoriu nu se poate face. Trebuie să vină cu garanții științifice, nu doar cu autorizarea vaccinului. Și dacă este autorizat, este condiționat, cu semn de întrebare. Nu cred că cineva își asumă sută la sută, indiferent de unde este vaccinul ăla. Pentru că nu au trecut testele, îți trebuie timp pentru asta. Da, le faci pe un număr de voluntari, dar trebuie să aștepți luni de zile, să vezi ce reacții au, ce se întâmplă. Că nu îți face rău de azi pe mâine. În plus, trebuie să avem informațiile corecte și la zi despre viitorul vaccin. Mai mult, nici împotriva gripei nu acceptă să se vaccineze, de regulă, toate cadrele medicale, ci doar un procent de 35%. Deci și vaccinarea antigripală era benevolă. Ți se oferea această posibilitate și doar cine voia se vaccina”, a declarat Radu Vasile, președintele Federației Solidaritatea Sanitară.

Brazilia a suspendat testarea unui vaccin anti-Covid-19, după „un incident grav”. Luna trecută, un voluntar într-un test clinic al vaccinului a murit 

Vaccinurile, produse fără autorizație

Reprezentantul României la Organizația Mondială a Sănătății, prof.dr.Alexandru Rafila, susține că vaccinurile au fost deja fabricate, chiar dacă nu au primit încă autorizație. ”Vaccinurile s-au produs în avans, în cantități importante,  iar în cazul în care vor fi aprobate, ele vor fi disponibile imediat. Cred că e vorba de cel puțin de zeci de milioane de doze”. Este un risc foarte mare, așa se lucrează în situații de criză, pentru că e foarte posibil ca un produs să nu primească autorizația și atunci el este distrus și nu se mai utilizează pentru că nu poți, în condiții de criză majoră de sănătate publică, să aștepți să obții autorizația după care să începi producția. El practic se produce în cantități suficiente după studiile de fază 1 și 2, se cunoaște concentrația necesară, secvențialitatea dozelor și studiul de fază 3 consfințește. Dacă studiul de fază 3 eșuează, atunci tot vaccinul este distrus”, a declarat prof.dr.Alexandru Rafila.

De frică, oamenii vor accepta imunizarea

Reprezentanții Federației Solidaritatea Sanitară consideră că, din cauza fricii, oamenii vor accepta, până la urmă, să se vaccineze, având în vedere și evoluția pandemiei pe plan mondial. ”Toată lumea este speriată de ce se întâmplă acum în spitale. La ora actuală vorbim degeaba despre circuite, zonă roșie, zonă verde. Ordinul dat de Arafat a dat totul peste cap. Avem deja probleme cu ambulanțele, pentru că spitalele sunt obligate să preia toți pacienții la UPU. Când spitalul e plin, când paturile de la UPU sunt ocupate, unde să duci ceilalți pacienți? M-au sunat directorii medicali din spitale și mi-au spus cei de la Ambulanță au multiplicat Ordinul lui Arafat și fiecare ambulanțier are în mână ordinul când vine la spital cu pacientul. Și, chiar dacă nu au unde să-l primească, sunt obligați să facă acest lucru. Asta au făcut cu ordinul acesta”, a mai precizat pentru Național Radu Vasile, președintele Federației Solidaritatea Sanitară.