ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O femeie în vârstă de 102 ani din Italia s-a vindecat de coronavirus, dând peste cap predicțiile că persoanele în vârstă de peste 65 de ani nu supraviețuiesc infecției cu Covid-19.
 
Italica Grondona și-a revenit complet, după ce a petrecut 20 de zile internată într-un spital din Genova, relatează CNN, citată de Mediafax.

„Italica reprezintă o speranță pentru toți vârstnicii care se confruntă cu această pandemie”, a afirmat medicul Vera Sicbaldi, care a tratat-o pe femeia de 102 ani în spitalul San Martino din Genova.

Vârsta medie a celor care au fost testați pozitiv cu Covid-19 și au murit ulterior în Italia este de 78 de ani, potrivit Institutului Național de Sănătate din Peninsulă.

„Grondona a fost internată în spital la începutul lunii martie cu insuficiență cardiacă ușoară. Prezenta și simptome ușoare de coronavirus, deci am testat-o și rezultatul a fost pozitiv, dar noi am făcut foarte puțin, practic și-a revenit de la sine”, a declarat medicul Vera Sicbaldi, pentru CNN.

Cazul i-a impresionat pe medici, care au hotărât să îl studieze mai în amănunt.

„Am prelevat probe pentru teste serologice, este primul pacient pe care l-am întâlnit care e posibil să fi trecut prin gripa spaniolă, de vreme ce s-a născut în 1917”, a explicat dr. Sicbaldi, referindu-se la pandemia de gripă din 1918-1919, care a făcut peste 50 de milioane de victime în întreaga lume, potrivit Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor.

Grondona a fost externată din spital joi, 26 martie, și locuiește în prezent la azilul de bătrâni, unde este vizitată de un nepot.