ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Alexandru Rafila (PSD) îi ceartă pe românii care se întorc acasă de Crăciun pentru că îi aglomerează pe lucrătorii DSP din vămi cu îndărătnicia lor de a nu se vaccina. Iar asta, în contextul în care de luni va intra în vigoare Formularul de Localizare al Pasagerului (PLF), a cărui completare și verificare ar putea îngreuna și mai mult tranzitarea frontierei de stat. Numit „digital” el este și pe hârtie, au afirmat oficialii. PLF-ul este unul dintre embrionii sistemului de control total al populației experimentat deja în China și Israel.

Nu aveau de făcut decât să se vaccineze sau să se testeze pentru a nu avea probleme la intrarea în țară, a susținut cu tupeu Rafila citat de Știri pe Surse. Cu alte cuvinte, doar victimele șantajului sunt de vină pentru greutățile pe care le îndură nesupunându-se șantajului, nu și autorii acestuia.

Rafila, Bode și Arafat pun Jandarmii pe românii din vamă

Totodată, ministrul de Interne Lucian Bode ÎI AMENINȚĂ pe românii care vin în țară fără vaccin sau test PCR: Orice nerespectare a deciziei de carantinare înseamnă dosar penal. La Arad au fost trimise trupe de Jandarmi la vamă pentru a sprijini DSP-ul lui Arafat, este informat ActiveNews.
 
Cei batjocoriți în acest fel la granițe și prin declarațiile guvernanților sunt românii care au adus în țară mai mulți bani decât toate multinaționalele străine, în 2021.
 
Cei 3,6 milioane de români care locuiesc și lucrează oficial în străinătate au trimis anul trecut 3,4 mld. euro în țară, marcând cel mai ridicat nivel al remitențelor din rândul celor 27 de state membre ale Uniunii Europene, arată datele Eurostat.
 
Pentru prima dată din 2011 încoace, anul trecut banii trimiși de românii din străinătate acasă - 3,4 mld. euro – au depășit nivelul investițiilor străine directe – de 3 mld. euro, informează agenția Mediafax citată de ȘtiripeSurse.

Biserica ajută românii din vamă

Spre deosebire de autorități, Preasfințitul Părinte Emilian Crișanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Aradului, și preoți din eparhie, au mers ieri, după Sfânta Liturghie, printre mașinile din coloana care se întindea pe câțiva kilometri în Vama Nădlac II, județul Arad, și le-au dus împărțit românilor care se întorceau acasă pachete cu mâncare, ceai cald, apă și dulciuri, transmite Lumina.
 
Alexandru Rafila a declarat, duminică, la Digi 24, că în ultimele două zile au fost carantinate 16.000 de persoane care au intrat în România.

DSP-iștii „fac eforturi extrem de mari și pentru că sunt așa multe persoane care fie nu sunt vaccinate, fie nu sunt testate la intrarea în țară, lucrul ăsta îngreunează foarte mult traficul și intrarea pe teritoriul național și generează foarte multe decizii de intrare în carantină. Oamenii trebuie să înțeleagă că așa cum respectă legislația țărilor în care lucrează sau în care călătoresc în spațiul Uniunii Europene, aceeași abordare trebuie să fie și atunci se întorc acasă”, i-a mustrat Rafila pe români, fără a lua în calcul faptul că unii preferă carantinarea la domiciliu în România, dacă tot vin să petreacă mai mult timp în familie.

Iulian Capsali: Opriți batjocura!

Publicistul Iulian Capsali condamnă nesimțirea autorităților: „Guvernul PSD-PNL-UDMR condus de gen. Ciucă, captiv interesului globalist, îi batjocorește la vamă pe românii care vin în țară din exilul economic. Conform informațiilor oficiale, la granița de vest sunt cozi de kilometri, iar românii, peste 80% NEVACCINAȚI, sunt batjocoriți de autorități cu intenția de a-i vaccina la vamă.

Testele - singurele relevante, atâta vreme cât vaccinații împrăștie boala și se îmbolnăvesc - nu sunt luate în considerare de autorități.

Trebuie să fii obligatoriu vaccinat, ca să nu stai de Crăciun și Anul Nou în carantină.

Din sutele de mii de români reveniți în țară pentru sărbători, DOAR 2 (DOI) ROMÂNI S-AU VACCINAT în centrele de vaccinare din graniță, ceea ce arată determinarea acestui neam, împotrivirea dârză la dictatura medicală mondială.

OPRIȚI BĂTAIA DE JOC LA ADRESA ROMÂNILOR!”, a scris Iulian Capsali.