ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Primarul USR al sectorului 2, Radu Mihaiu, a anunțat pe Facebook că bucureștenii care se vor injecta cu Pfizer sau Johnson&Johnson în centrul de vaccinare „Caravana de la Obor” la sfârșit de săptămână vor primi gratuit „o porție gratis de mici cu de toate și o apă răcoritoare”, oferită nu de primărie, ci de „antreprenorii deținători ai rețetei celebrilor mici de la Obor”. Cu toate acestea, glumele s-au ținut lanț în zecile de comentarii ale postării, cu aluzii la meteahna politicienilor de toate culorile de a oferi șpagă alegătorilor - și, mai nou, vaccinaților. Cu schimbările de cadre în politică, USR pare să fi adus „oameni noi” cu năravuri vechi.

„Așa cum s-au legat lucrurile, celebrul nostru târg plin de istorie, Oborul, va fi o nouă atracție: vaccin cu mici cu muștar. E pe bune, nu-i o glumă. De ceva timp, cei 2 viceprimari au pornit demersurile pentru a deschide un centru de vaccinare în această locație, ce este probabil „cea mai vizitată” de bucureșteni. Scopul dorit: să oferim acces ușor la imunizare tuturor categoriilor sociale. Spre surpriza tuturor, antreprenorii deținători ai rețetei celebrilor „mici de la Obor” vor să susțină campania de vaccinare: pentru fiecare vaccinat, o porție gratis de mici cu de toate și o apă răcoritoare. 

Vineri, deschidem „Caravana de la Obor” - un nou centru de vaccinare mobil, unde oamenii se pot vaccina rapid și fără programare. Avem Pfizer și Johnson & Johnson, serul într-o singura doza.

Programul centrului: Vineri și Sâmbătă (11 si 12 iunie): 8-20. Duminică: 8-18.

Hai să avem sănătate...și poftă bună.

PS: ca să fie clar pentru toată lumea, primaria nu plătește absolut niciun ban pe acești mici, ei fiind contribuția integrala și voluntara a Terasei Obor. Mulțumim”, a scris primarul Radu Mihaiu, marți, pe Facebook.

Chiar dacă oferta ar fi venit din partea făcătorilor de mici, nu putem considera că gestul este pe gratis. După cum nu pe gratis au apărut afișe cu „RO-VACCINARE” în aproape fiecare fereastră de restaurant. După un an și jumătate de închideri, amenzi și restricții, mulți dintre antreprenorii din HoReCa sunt dispuși la orice gest de conformism față de puterea politică, în speranța de a-și câștiga astfel bunăvoința factorilor de decizie pentru supraviețuirea afacerii. Iar cum USR se află atât la primărie cât și la guvern, iar autorizarea unităților de alimentație depinde de ambele instituții, e lesne de înțeles cum derivă lanțul slăbiciunilor.
 
Dar, indiferent de rațiunile politice sau economice, un lucru este cert: vaccinarea este voluntară și neobligatorie, după cum a recunoscut și Ministerul Sănătății, orice încercare de smulgere/condiționare a consimțământului fiind condamnabilă. Pe deasupra, vineri este zi de post, sâmbătă e ziua odihnei iar duminică e Ziua Domnului. Să sperăm că românii vor fi mai inteligenți decât cei ce se dedau a plăti cu propriul organism o masă în oraș! Analizând toate reacțiile adverse și decesele post-vaccinare cu serurile experimentale Covid, nu e greu să ne dăm seama că, pe termen lung, viața e mai importantă decât masa, tombola, spectacolul de teatru sau alte lucruri trecătoare cu care unii încearcă să-și corupă concetățenii, subestimându-le bunul simț.