ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Operatorii de telefonie mobilă vor oferi statului datele de localizare ale clienților pentru a opri răspândirea coronavirusului. Vodafone, Deutsche Telekom, Orange și alți 5 furnizori de telecomunicații au convenit împreună cu Comisia Europeană să împărtășească datele de localizare culese de pe telefonul mobil pentru a urmări răspândirea coronavirusului, transmite agenția Reuters, preluată de Mediafax.
 
Măsura a fost luată din cauză că oamenii au încălcat restricțiile impuse de guvernele statelor europene în ultimele săptămâni.

Pentru această măsură, Comisia va folosi date anonime, pentru a proteja confidențialitatea datelor cu privire la localizarea telefonului mobil.

După ce virusul va trece, datele vor fi șterse.

Autoritatea Europeană pentru Protecția Datelor a declarat că proiectul nu încalcă regulile de confidențialitate, atâta timp cât există garanții.

„Comisia ar trebui să definească în mod clar setul de date pe care dorește să îl obțină și să asigure transparența față de public, pentru a evita eventualele neînțelegeri”, a spus agentul de supraveghere al datelor UE, într-o scrisoare către executivul Uniunii Europene.

Țări precum Singapore, Taiwan și Israel utilizează deja diferite metode, cum ar fi aplicațiile de smartphone-uri de urmărire a contactelor, o „gardă electronică” bazată pe telefoane mobile, urmărirea telefonului pe satelit și brățările de urmărire a locației, pentru a combate răspândirea virusului.