ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Primele două cazuri de infectare cu noua tulpină „Omicron” au fost confirmate în România la persoane repatriate din Africa de Sud, a anunțat sâmbătă seara Ministerul Sănătății, potrivit Știri pe Surse.

Daniela Boscor este una din pacienții la care rezultatul primelor secvențieri efectuate la Institutul „Cantacuzino” confirmă prezența noii tulpini „Omicron”. Românca, vaccinată anti-Covid și depistată cu Omicron, a povestit în exclusivitate pentru Antena 3 cum se simte.

Inițial am aflat de la televizor că la testul antigen am ieșit negativ toți. Dimineața m-au sunat că sunt pozitivă. Nu am avut simptome. Nu am simptome de COVID, am simptome de răceală, pur și simplu. Nas înfundat, putină răgușeală. Miros, gust am. Un pic m-am speriat. O să mă sune și mâine să vadă dacă e nevoie de o evaluare. Nu știu ce o fi mâine.

Copilului o să îi facă test la 8 zile, la fel și cumnatului meu cu care am călătorit. Și el este negativ. Peste tot unde am fost se purta mască, ne dezinfectau, nu știu... Este posibil să fi luat din avion, că acolo au fost mai mulți cetățeni din Polonia, Spania, Bulgaria, au fost cei de la rugby, toată echipa. Dacă se răspândește așa de rapid, este posibil”, a spus Daniela Boscor confirmată cu noua tulpină Omicron în România.

Daniela Boscor a călătorit la sfârșitul lunii noiembrie în Africa de Sud împreună cu fiul său și a prins momentul închiderii traficului aerian, astfel că, după demersurile efectuate de MAE, s-au repatriat cu avionul TAROM în care a călătorit și echipa de rugby. Ea a avut rezultat pozitiv la testul SARS-CoV-2, în timp ce fiul său a ieșit negativ. La aeroport a fost prezent și Raed Arafat care, deocamdată, se simte bine.

Jurnalistul Ion Cristoiu subliniază că Guvernul Ciucă este principalul autor moral al aducerii variantei „Omicron” în România, prin punerea la dispoziție a cursei Iohannesburg - București și necarantinarea românilor reveniți din Africa. VIDEO: