ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Albinele au fost decimate în acest an de pesticidele folosite de agricultori. Toate sunt substanţe interzise de reguli europene, dar care nu sunt aplicate consecvent în România.

Apicultorii anunţă că producţia de miere de floarea soarelui este compromisă deja pentru acest an, informează TVR.
Principalul duşman pentru albine în această vară au fost culturile de floarea soarelui.

Fermierii au folosit pesticide care afectează serios familiile de albine.În unele zone nici nu se mai pune problema de miere de floarea soarelui, în altele, apicultorii se aşteaptă la jumătate din producţia de anul trecut. Culturile au fost tratate cu pesticide care îmbolnăvesc albina, care în cele din urmă moare.

Astfel de substanţe toxice sunt folosite şi pentru alte culturi. Reprezentanţii asociaţiilor de apicultorilor reclamă faptul că pesticidele periculoase nici nu ar trebui folosite.

În 2013 Comisia Europeană a suspendat tratarea cu diferite substanţe a seminţelor în 2014 şi 2015 dar Ministerul Agriculturii a dat derogări.

În România, mierea pe floarea soarelui reprezintă un sfert din totalul producţiei.