ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Americanii care vor suferi efecte adverse grave din cauza vaccinului anti-COVID-19 nu vor putea să reclame acest lucru în instanțele din Statele Unite. De asemenea, nu vor putea să-și dea în judecată angajatorii în cazul în care aceștia impun vaccinarea drept condiție pentru angajare, susțin avocații citați de CNBC.
Guvernul federal al SUA a acordat imunitate unor companii precum Pfizer și Moderna imunitate pentru situațiile survenite, în mod neintenționat, precum efectele adverse grave din cauza vaccinului pentru COVID-19.

”Este foarte rar să fie aprobată o imunitate acoperitoare. De obicei nu se oferă companiilor farmaceutice o protecție legală atât de mare”, a declarat Rogge Dunn, avocat din Dallas specializat în litigii de muncă, conform News.ro.
 
De asemenea, americanii nu vor putea da în judecată Administrația pentru Medicamente și Alimente și nici pe angajatorii lor, dacă aceștia din urmă vor impune vaccinarea drept o condiție pentru angajare.

Potrivit sursei citate, Congresul SUA a creat un fond pentru a acoperi salariile pierdute și a cheltuielile medicale în cazul persoanelor care au suferit daune ireparabile din cauza „unei contramăsuri acoperite”, precum un vaccin.
Avocații citați de CNBC afirmă că acest fond este, însă, dificil de utilizat și efectuează rar plăți. Acest fond a compensat mai puțin de 6% din solicitările pe care le-a primit în ultimii 10 ani.
 
Agenția Americană a Medicamentului a anunțat joi că lucrează la modificări ale recomandărilor privind vaccinul de la Pfizer/BioNTech contra Covid-19, după apariția de reacții alergice la două persoane care au primit o doză în țară.
Unul dintre acești doi îngrijitori vaccinați în Alaska a avut o reacție gravă sau „anafilactică”, necesitând spitalizare.

„Aceste persoane au fost tratate corespunzător și din fericire sunt vindecate sau pe cale de vindecare„, a declarat Doran Fink, de la Biroul de vaccinuri al Agenției Americane a Medicamentului, în timpul unei reuniuni a Comitetului consultativ pentru autorizarea unui alt vaccin, cel de la Moderna.