ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


ACTUALIZARE 3.04 / 19:10 Prefectura Botoșani a anunțat, vineri, că procesiunea cu racla unde se află moaștele Sfântei Cuvioase Parascheva nu va mai fi organizată duminică, 5 aprilie, în județul Botoșani, deoarece „nu a primit avizul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani și Inspectoratului Județean de Jandarmi”, informează Monitorul de Botoșani.

Potrivit sursei citate, Prefectura Botoșani a trimis, vineri, o adresă primăriilor Santa Mare, Românești, Ștefănești, Durnești, Trușești, Gorbănești, Stăuceni, Botoșani, Bălușeni, Coșula, Copălău, Flămânzi și Prăjeni în care se arată că procesiunea nu va mai avea loc deoarece „nu a primit avizul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani și Inspectoratului Județean de Jandarmi”.
 
ȘTIRE INIȚIALĂ: ÎPS Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei, organizează în județul Botoșani, duminică, 5 aprilie, o procesiune cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva de la Catedrala Mitropolitană din Iași, anunță Monitorul de Botoșani.

Potrivit reprezentanților Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, racla cu moaștele Sfintei Cuvioase Parascheva va intra în Botoșani duminică dimineață, la ora 9.30, prin localitatea Santa Mare și va trece prin localitățile Ilișeni, Dămideni, Românești, Bobulești, Bădiuți și Ștefănești.

La ora 10.00, procesiunea va pleca din Ștefănești spre Guranda, Trușești, Drislea, Vânători, Silișcani, Victoria, Stăuceni și va ajunge în municipiul Botoșani.

În intervalul 11.00- 15.00, Cuvioasa Parascheva va trece pe lângă mai multe biserici din municipiul Botoșani. Procesiunea va continua în județul Botoșani până la ora 17.00, trecând prin municipiul Botoșani, pe lângă Mănăstirea Sfânta Cruce de la Lebăda, prin localitatea Zăicești, pe lângă mănăstirile Zosin și Coșula și prin localitățile  Copălău, Nicolae Bălcescu, Flămânzi, Prăjeni, Miletin.

După cum a relatat ActiveNews, în aceste zile de mari încercări, în multe orașe și mănăstiri din România au fost organizate procesiuni cu sfinte moaște, icoane și momente de rugăciune, dar fără participarea fizică a credincioșilor, în contextul restricțiilor impuse de autorități pentru stoparea răspândirii coronavisului.