ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Din primele zile ale nebuniei oficiale declarate în 2020 avînd ca soluție purtarea măștilor am comentat nocivitatea acestei măsuri. Nici nu-ți trebuie studii aprofundate spre a constata repede nu numai inutilitatea, ci și pericolele acestor botnițe.

Ca profesor, m-am pronunțat ferm verbal și în scris (pe pagina mea de facebook și în revista on-line „Noul euxin") împotriva acestei dispoziții absurde, argumentînd pedagogic că elementarele norme și practici pedagogice atestă rolul fundamental al comunicării profesor-elevi. Or, actul omenesc al schimbului de informații, de idei, de sentimente presupune, alături de comunicarea verbală, atît comunicarea nonverbală (gestică, MIMICĂ etc.) cît și aceea paraverbală (dresul vocii, TUȘITUL intenționat-semnificativ etc.). 

Există o anume conduită a profesorului în clasă ce aduce vag cu jocul actoricesc de pe scenă. Vrînd să-și influențeze special adresanții, și profesorul și actorul recurg la mijloace eficiente psihologic. În pedagogie, spre exemplu, s-a renunțat demult la bătaia cu nuiaua la palmă, la așezatul la colț în genunchi pe coji de nucă, la trasul de urechi ș.a.m.d. Sînt depășite chiar și banalele pînă mai ieri urlete, bătăi cu rigla în bancă ori în catedră etc. pentru a readuce liniștea sau ordinea. Însă, conform noului regulament, demersul pedagogic alunecă în grotesc și derizoriu prin mascarea fețelor elevilor, educatorilor, învățătorilor și profesorilor impusă de guvernanți la sugestia unor medici care se leagănă cu iluzia că pot transforma toată lumea dacă nu într-o monstruoasă, planetară sală de operație deschisă tuturor experiențelor posibile asupra unor „pacienți" anesteziați de groaza morții iminente, măcar într-un grandios, uriaș spital – idee, recunosc, întrecînd cu mult imaginația marilor satrapi ai lumii Marx, Lenin, Stalin ori Hitler. 

Alterarea vocilor, eliminarea zîmbetelor și a celorlalte elemente omenești de pe chipuri prăbușește Școala într-un coșmar cretinoid cu grele și previzibile urmări psiho-sociale. Ce altceva decît joacă de copii erau pedepsele corporale enumerate de mine mai înainte de „pedagogi" gen domnu᾽ Vucea ori „metoadele" didactice ale unui Marius Chicoș Rostogan, în comparație cu ceea li ce se pregătește astăzi copiilor lumii deraiate în care am ajuns să ne minunăm că trăim?!

Am publicat acum un an pe tema obligativității purtării măștilor un articol în „Revista de lingvistică și cultură românească"  în care arătam că purtătorii de măști care nu-i protejează nici măcar de praf, dară-mi-te de virușii cu dimensiuni micronice suspectați ridicol că ar pluti aiurea prin aer (științific ei nu rezistă decît între anumite limite ale pH-ului și neapărat legați de particule biologice) ar trebui să mediteze că obiectele acestea de fapt întrețin frica, desfigurează și depersonalizează, indicînd clar obediența; încă un pas mai trebuie coborît pentru ca persoanele să devină indivizi purtători de numere, ca în închisoare. 

Acoperirea gurii simbolizează tăcerea, cenzura, ascultarea oarbă, statutul robotic sau de „zombi". Combinată cu acoperirea nasului, prin obstrucționarea oxigenării sîngelui și a simțului olfactiv, masca simbolizează renunțarea la viață, pregătirea pentru moarte. Masca mai este un simbol al disimulării, al intențiilor ascunse, îndeobște rele (jafuri, răpiri, crime). Mai presus de toate acestea, masca reprezintă schimonosirea chipului dăruit omului de către Creator și îndoiala în credință, prin înclinarea balanței cugetului către iluzoria (auto)protecție omenească în defavoarea Adevărului că Dumnezeu este și va fi Atotputernicul Protector și că nimic nu viază ori se stinge pe lumea aceasta fără voia Lui. De asemenea, am inserat în acel articol și pasajul:

Articole instructive pe aceeași temă a publicat, de-a lungul timpului, Steve Barwick, director al „DevoConnect", o sinteză fiind intitulată Transformarea ritualului ocult și coronavirusul: Purtarea măștii, spălarea mîinilor, separarea „socială" și izolările sînt ritualuri oculte foarte vechi folosite pentru a iniția oamenii în noua ordine mondială, apărută în 19 florar 2020. De reținut ar fi afirmația că purtarea măștii reprezintă o transformare ocultă – o alchimie umană, dacă doriți – de la un rol la altul. De la o manieră de a fi la alta. Într-adevăr, în acest caz de la persoana independentă sub Dumnezeu la  un supus colectiv sub conducerea copiilor celui rău. 

Vedeți, ritualul măștii este special desemnat să inverseze ordinea ierarhiei stabilită de chiar Dumnezeu Însuși.  În ierarhia Tatălui Ceresc tu ești un reprezentant independent al Cuvîntului Său pe acest pămînt, iar treaba ta este să Îi rostești Cuvîntul, în Numele Său, către alții .

În plus, am avut naivitatea să includ într-o notă la articolul meu traducerea avertismentului producătorilor bicisnicelor botnițe în speranța că voi convinge măcar pe aceia dintre „factorii de decizie" știutori de carte:

„ACEST PRODUS ESTE O MASCĂ CU AGĂȚĂTORI PENTRU URECHI.

ACEST PRODUS NU ESTE [un dispozitiv] DE RESPIRAT ȘI NU VA FURNIZA VREO PROTECȚIE FAȚĂ DE COVID 19(CORONAVIRUS) SAU ÎMPOTRIVA ALTOR VIRUȘI ORI AGENȚI DE CONTAMINARE.

Purtarea unei măști cu agățători pentru urechi nu reduce riscul de a contracta orice boală sau infecție. Utilizatorul este singur responsabil pentru selectarea echipamentului adecvat de protecție personală pentru purtare sau aplicare.

Schimb-o imediat ce s-a contaminat. Pentru o singură utilizare."

Sigur că autoritățile, imune la argumentele aduse de aceia care mai gîndesc (nu numai de la nivelul bunului simț comun, ci și de la nivel științific!), au dovedit și dovedesc o rea voință de tip totalitarist continuînd să se mențină pe aceeași poziție, pretinzînd că „este în interes public" doar ceea ce zic ei, ca politruci...

Mă abțin de la alte comentarii, îndemnîndu-mi cititorii la intensificarea rugăciunilor pentru întoarcerea la Hristos și pentru grabnica luminare a minților și despietrirea inimilor tuturor! Doar Adevărul Care este Hristos, Mîntuitorul nostru, contează; restul e deșertăciune...