ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Peste 600 de membri ai partidului „Alianța pentru Unirea Românilor” (AUR), veniți din toată țara în peste 200 de autoturisme, s-au adunat, sâmbătă la amiază, timp de două ore, la o acțiune de protest față de tăierile ilegale de lemn și pentru apărarea pădurilor României, organizată la Sebeș, în parcarea din fața fabricii Kronospan. Participanții la ineditul marș automobilistic au respectat distanțarea fizică impusă de starea de alertă, informează Rost Online

„Guvernul Orban, prin vocea primului-ministru, a spus că 80% din lemnul de la Schweighofer vine din import. Noi credem că premierul României minte. La fel, ministrul Mediului, Costel Alexe, a spus că noi, cei de la A.U.R., suntem naționaliști și anti-europeni. Nu suntem anti-europeni dacă demascăm hoțiile!  Or, fiecare român care a dat mai departe postările pe care noi - și multe alte organizații - le-am făcut în această perioadă, și simplii români au pozat peste tot cum se taie lemnul. Nu putem arăta o dovadă mai bună decât curtea Kronospan, curtea Schweighofer, din aceste zile: niciodată n-a fost o cantitate de lemn atât de mare! ... Dăm un ultimatum acestor companii. Vom ajunge să guvernăm și, dacă în următorii doi ani nu opresc practicile dăunătoare pentru mediu, dăunătoare pentru români, dacă nu lasă profitul în România și românilor, dacă nu lasă locurile de muncă românilor, le vom da afară din România pe cale legală. Lemnul trebuie tăiat, pentru că este o resursă regenerabilă, dar nu trebuie făcut jaf, nu trebuie tăiat la ras, trebuie să dăm șansa codrilor noștri seculari să rămână în viață. Șansa este respectarea legii. Aici în România ei au găsit pădure ieftină și guvernanți ieftini. Nu o zic eu, o zic chiar austriecii, nemții, zic toate popoarele Europei că nu au mai văzut o asemenea bătaie de joc.

Astăzi (sâmbătă, 23 mai -n.r.) pornim un protest-maraton prin care vom obține fie respectarea condițiilor de mediu și respectarea românilor de către aceste companii, fie plecarea lor din țară”, a declarat George Simion, fondatorul Alianței pentru Unirea Românilor. 

„Pădurile României, ca și alte bogății naturale, trebuie să fie bine chivernisite, în folosul românilor. Nu risipite, nu date pe nimic unor companii străine, nu batjocorite, nu abandonate. Această clasă politică, incompetentă și profund coruptă, care a făcut praf mare parte din averea țării, trebuie schimbată”, a transmis, la rândul său, Claudiu Târziu, copreședinte A.U.R., într-o postare pe social media.