ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Medicii ortopezi pediatri de la Spitalul "Marie Curie" au protestat, amenințand că își vor da demisia dacă medicul Gheorghe Burnei se întoarce în spital. Protestul lor vine după ce Tribunalul București a decis săptămâna trecută ca ortopedul trimis în judecată pentru luare de mită poate profesa în spitalele publice, inclusiv la "Marie Curie", scrie tvr.ro.

„Nu vrem ca imaginea noastră să fie asociată cu cea a lui Gheorghe Burnei”, este mesajul transmis de pediatrii ortopezi, într-o scrisoare trimisă Comisiei de Etică a unității medicale. ,Faptele de corupție pentru care este trimis în judecată contravin eticii și deontologiei medicale. Considerăm că statutul de medic și mai ales de profesor impun o înaltă ținută morală, iar faptele de corupție contravin grav principiilor enunțate", mai scriu medicii.

Președintele Colegiului Medicilor, Gheorghe Borcean, spune însă că sentința definitivă trebuie pusă în aplicare și că ”un grup de medici nu o pot infirma”.  „Lucrurile trebuie judecate cu dublă măsură. Domnul profesor doctor Burnei a lucrat în acea clinică zeci de ani înainte de afi exclus în baza unei sentințe după reclamații. Deci faptele despre care vorbesc astăzi colegii noștri se petreceau mult înainte ca domnul doctor Burnei să fie exclus și apoi reprimit dacă sentința va rămâne definitivă. Așa că se pune întrebarea firească: pentru ce dumnealor înainte, când domnul doctor Burnei era acolo și făcea faptele acelea, nu au sesizat pe nimeni în legătură cu acele fapte? Ori faptele nu existau ori dumnealor aveau o problemă în a le sesiza”, a declarat Borcean pentru RFI.  


Scandalul a pornit la sfârșitul anului trecut, atunci când Gheorghe Burnei a fost reținut și plasat în arest la domiciliu sub acuzația de luare de mită de la părinții copiilor pe care îi opera.