ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un raport efectuat de o echipă de specialiști, publicat inițial pentru DailyClout și preluat de Dr. Paul Alexander, a descoperit un lucru dureros legat de efectele adverse ale vaccinului anticovid, raport pe care îl redăm pentru cititorii ActiveNews mai jos: 
 
„Dacă sunteți însărcinată, este mai probabil să pierdeți copilul în urma unui avort spontan dacă primiți un vaccin COVID-19 decât dacă primiți vaccinul împotriva rujeolei, oreionului, gripei, tetanosului sau orice alt vaccin. Acest lucru și alte date alarmante despre riscurile la care sunt supuși bebelușii mamelor vaccinate provin din sistemul de raportare a evenimentelor adverse la vaccinuri (VAERS) al guvernului american.”

Potrivit VAERS, din 1990 (când a fost înființat VAERS) până în martie 2022, avorturile spontane au fost raportate de 4.693 de ori de către femeile care au fost vaccinate pentru toate bolile până în martie 2022 (pentru sute de femei, a existat o întârziere de raportare de câteva luni). Aceste raportări includ femei care au primit unul sau mai multe vaccinuri pentru boli precum rujeola, oreionul, gripa și COVID-19. De exemplu, printre cele 4.693 de avorturi spontane care au fost raportate, mai multe femei au primit vaccinuri pentru COVID-19, precum și pentru gripă sau hepatită sau o altă boală. Astfel, avorturile lor spontane au fost raportate de mai multe ori, câte o dată pentru fiecare boală pentru care au fost vaccinate.

Pentru a înțelege efectul vaccinului COVID-19 asupra femeilor însărcinate, trebuie să le separăm pe cele care au primit vaccinuri multiple de cele care au primit un singur vaccin. Numărul de femei cu numere de identificare distincte (ID) care au pierdut sarcina după ce au primit un vaccin până în martie 2022 este de 4.505. Diferența dintre 4.693 de rapoarte de avorturi spontane și 4.505 numere de identificare distincte este de 188 (4.693 - 4.505 = 188). Așadar, 188 de femei au pierdut sarcina după ce au primit mai multe vaccinuri, iar 4.505 femei au pierdut sarcina după ce au primit un singur vaccin până în martie 2022.

Dintre miile de avorturi spontane care au fost raportate după vaccinări unice sau multiple pentru toate bolile, 3.430 dintre aceste avorturi spontane au fost la femei ale căror vaccinări, începând cu decembrie 2020, au inclus un vaccin COVID-19. Dintre aceste 3.430 de avorturi spontane, până la 16 pot fi fost la femei care au primit alte vaccinuri în plus față de un vaccin COVID-19. Astfel, 3 414 avorturi spontane (3 430 - 16 = 3 414) au fost la femeile care au primit doar vaccinul COVID-19 și niciun alt vaccin din decembrie 2020 până în martie 2022.

Acest lucru înseamnă că, dintre toate femeile care au declarat că și-au pierdut copiii din cauza unui avort spontan după ce au primit un singur vaccin, 76% (3.414/4.505) au primit doar vaccinul COVID-19. Aceste femei au fost vaccinate pentru COVID-19 din decembrie 2020 până în martie 2022. Așadar, 76% din toate vaccinările care au dus la moartea unui bebeluș în urma unui avort spontan în ultimii 30 de ani sau cam așa ceva au avut loc atunci când femeile însărcinate au început să primească vaccinurile COVID-19.

Ar fi murit acești copii chiar dacă mamele lor nu ar fi fost vaccinate pentru COVID-19? Cu siguranță, acest lucru este posibil, deoarece știm că între 10% și 30% dintre toate femeile însărcinate își pierd copiii înainte de 13 săptămâni de gestație. Mai târziu în timpul sarcinii (după 20 de săptămâni), numărul de decese ale bebelușilor, care sunt atunci nașteri moarte și nu avorturi spontane, scade la mai puțin de 1%.

Din păcate, VAERS nu indică în ce stadiu al sarcinii se aflau aceste femei când au fost vaccinate pentru COVID-19. Cu toate acestea, putem obține unele informații despre durata unei sarcini din descrierile introduse în VAERS. De exemplu, VAERS descrie avortul spontan al unei mame (pacienta VAERS 1185268) după cum urmează: „3/15/2021-Am fost la moașa mea pentru prima vizită prenatală și acolo am aflat că nu existau bătăi ale inimii. 4 săptămâni de sarcină la momentul vaccinului și bătăile inimii s-au încheiat la 8 săptămâni de sarcină. Aceasta a fost a treia mea sarcină - și primul meu avort spontan. Data estimată a nașterii a fost în octombrie."

Deși aceasta este una dintre multele povești sfâșietoare, nu este o dovadă că vaccinul COVID-19 a cauzat avortul spontan. Cu toate acestea, ea ridică îngrijorări importante. O altă sursă de îngrijorare sunt datele din Figura 1, care arată că aproximativ 61% (2 067/3 414) dintre avorturile spontane au fost raportate în termen de 30 de zile (zile de debut) după ce mama a fost vaccinată pentru COVID-19. În cazul femeilor însărcinate vaccinate pentru alte boli, aproximativ 47% (597/1.279) dintre avorturile spontane au avut loc în termen de 30 de zile de la vaccinare. Această diferență este semnificativă din punct de vedere statistic cu p = 0,00, folosind testul celor două proporții.

În ciuda acestor statistici înspăimântătoare, Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC) continuă să recomande ca femeile însărcinate să se vaccineze cu COVID-19. În Statele Unite, aceste vaccinuri sunt fabricate de Moderna, Pfizer/BioNTech și Janssen (Johnson & Johnson). VAERS sugerează care vaccin COVID-19 este cel mai sigur pentru un copil nenăscut?

Într-adevăr, pentru femeile vaccinate pentru COVID-19 din decembrie 2020 până în martie 2022, VAERS raportează că, dintre femeile însărcinate care au suferit avorturi spontane după vaccinare, aproximativ 75% (2.557/3.414) au primit vaccinul cu ARNm Pfizer/BioNTech. Aproximativ 21% (733/3.414) au primit vaccinul cu ARNm de la Moderna, iar aproximativ 3% (118/3.414) au primit vaccinul cu adenovirus de la Janssen (Tabelul 1).

Aceste cifre sunt aproximative; ele ar fi mai exacte dacă ar fi furnizate date care să arate numărul total de femei gravide vaccinate cu fiecare dintre cele trei vaccinuri COVID-19 și câte dintre acestea au primit doar un vaccin COVID-19. În plus, datele le includ pe cele care au primit mai multe vaccinuri de la mai mulți producători - de exemplu, o femeie poate să fi primit atât vaccinul Pfizer/BioNTech, cât și Moderna. Cu toate acestea, așa cum echipa 5 a mai raportat anterior, vaccinul cu ARNm Pfizer/BioNTech pare să pună copiii nenăscuți la un risc crescut de deces prin avort spontan.

Acestea sunt cifre alarmante și sunt și mai alarmante atunci când înțelegem ce reprezintă datele VAERS. În ghidul guvernului SUA privind VAERS se afirmă: „Subraportarea este una dintre principalele limitări ale sistemelor de supraveghere pasivă, inclusiv VAERS. Termenul „subraportare" se referă la faptul că VAERS primește rapoarte pentru doar o mică parte din evenimentele adverse reale". Unii cercetători au constatat că mai puțin de 1% din evenimentele adverse sunt raportate în VAERS. Așadar, trebuie să se țină cont de faptul că cei aproximativ 3.414 copii nenăscuți care au murit după ce mamele lor au fost vaccinate împotriva COVID-19 și au suferit avorturi spontane în perioada decembrie 2020 - martie 2022 reprezintă probabil doar o mică parte din numărul real de „evenimente adverse" de avort spontan post-vaccinare. Acest număr ar putea fi de fapt de 100 de ori mai mare sau mai mult.

După cum s-a menționat, VAERS este pur și simplu un registru de date de supraveghere pasivă. Astfel de registre sunt relativ puțin costisitoare pentru a fi înființate și menținute, dar calitatea și oportunitatea datelor pe care le colectează sunt greu de controlat. Există și alte limitări ale datelor colectate în VAERS. Numărul total de copii care au murit în urma unor avorturi spontane după ce mamele au fost vaccinate (4.505) variază în funcție de criteriile de selecție a datelor, cum ar fi simptomele, producătorul vaccinului, produsele vaccinale și data vaccinării sau a raportării. Într-adevăr, dacă datele sunt sortate după „avort spontan" și „deces", atunci sunt returnate doar 16 evenimente. Anexa A oferă detalii suplimentare privind interogarea utilizată pentru datele din acest raport.

În plus, VAERS are probleme de integritate a datelor; de exemplu, unele intervale de timp nu au date asociate cu ele, unele date de vaccinare sunt listate ca „9999" (care au fost incluse în această analiză), tipul de vaccin lipsește adesea, sistemul nu colectează informații despre vârsta fătului în momentul avortului spontan (adică, cât de departe era sarcina femeii), iar înregistrările medicale de urmărire nu sunt disponibile (de pe site-ul VAERS: „datele [de urmărire] modificate nu sunt disponibile pentru public"), ceea ce face dificilă verificarea cauzei și a efectului.

În cel mai bun caz, datele VAERS pot fi folosite doar ca un semnal că ceva ar putea fi în neregulă. În mod clar, aceste date VAERS transmit un semnal puternic care sugerează un pericol grav pentru femeile însărcinate și copiii lor din cauza vaccinurilor COVID-19. Câți bebeluși vor mai muri în urma unor avorturi spontane înainte ca Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor din SUA și Administrația pentru Alimente și Medicamente (FDA) să recunoască și să acționeze în legătură cu aceste semnale de siguranță alarmante?

Tabelul 1. Numărul de avorturi spontane în funcție de fabricantul vaccinului COVID-19
 


Fig. 1. Evenimente adverse legate de avortul spontan (din 1990 până în martie 2022)

Rețineți că datele includ doar avorturile spontane (cod MEDDRA = 10000234). Domeniul de aplicare al datelor include raportări din SUA (45%) și din străinătate (55%). Exemple de limitări ale VAERS sunt ilustrate în două capturi de ecran ale unor interogări tipice ale VAERS cu ajutorul interfeței grafice cu utilizatorul. În Fig. A2, nu se indică dacă decesul este al mamei sau al copilului. Iar în Fig. A3, cauza decesului este notată ca fiind un avort spontan, referindu-se în mod clar la copilul avortat, nu la mamă. De exemplu, în cazul pacientului VAERS 1185268 menționat anterior, avortul spontan al mamei a fost înregistrat doar ca „avort spontan". Cu toate acestea, în mod clar, acest avort spontan a dus la moartea unui copil, chiar dacă VAERS nu clasifică acest lucru ca fiind un "deces".




Fig. A1. Captură de ecran a motorului de căutare VAERS 

 
 

Fig. A2. Exemplu de căutare VAERS care indică un deces


Fig. A3. Exemplu de căutare VAERS care descrie avortul spontan