ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ambasadorul SUA, Hans Klemm, a declarat, joi, răspunzând unei întrebări a jurnaliștilor, că rezultatul referendumului privind redefinirea familiei în Constituție este exprimarea poporului pentru toleranță, ceea ce este foarte bine.

Aflat în vizită la Casa Memorială Elie Wiesel din Sighetu Marmației, ambasadorul SUA a fost întrebat ce părere are despre rezultatul referendumului. ”Rezultatul referendumului de sâmbătă și duminică a fost exprimarea poporului român pentru toleranță și împotriva intoleranței. Ceea ce este foarte bine”, a afirmat Hans Klemm.

Poziția diplomatului american, ajuns ambasador în România în mandatului democratului Barack Obama, nu surprinde. Klem a participat în 2017 la marșul diversității de la București, alături de Remus Cernea. De asemenea, alături de alți 30 de ambasadori, Hans Klemm a semnat mesaj de susținere pentru homosexualii din România, despre care se spunea că ar fi discriminați.

În 2016, Hans Klemm, explica într-un interviu de ce este susținător al căsătoriilor gay. „Ca american trebuie să susțin căsătoriile între homosexuali peste tot în lume”, declara Hans Klemm pentru News.ro. Diplomatul american aprecia, de asemenea, ca „foarte convingătoare comentariile președintelui Iohannis la această problemă”, referindu-se la declarația de la acea vreme a șefului statului conform căreia este „greșită” calea „fanatismului religios” și a solicitărilor ultimative. Aluzie la demersul Coaliției pentru Familie privind organizarea Referendumului pentru Căsătorie.