ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Termoscanarea populației în stare de alertă și moartea IPS Pimen sunt subiectele care în ultimele zile au aprins rețelele de socializare și spațiul public, cu opinii pro și contra. Și cu găleți de dejecții verbale aruncate de internauți și diverși comentatori după moartea Arhiepiscopului Sucevei și Rădăuților. De la ele pornește jurnalistul Răzvan Ioan Boanchiș în editorialul din „Național”, lansând câteva întrebări la care tot el oferă răspunsul.  „Ce țară a făcut cel mai criminal experiment din Europa, în a doua jumătate a secolului XX? România, la Pitești. Experimentul Pitești. Ce țară din Europa de Est a încheiat colectivizarea distrugând țărănimea? România. Ce țară din Europa a băgat în pușcării, după ce a fost acceptată în U.E., cel mai mare număr de politicieni și de oameni de afaceri? România. În ce țară ortodoxă e bucurie pe centurile de socializare după ce s-a prăpădit un preot în vârstă de 90 de ani? În România”.

Jurnalistul continuă:

„Vânătorii de bătrâni au un potențial ucigaș superior bombei epidemiologice. Focarul de infecție din China e o frecangeală de cremene în ploaie pe lângă cuptorul cu microunde și luminițe Smartphone din Piața Victoriei. Acești vânători de bătrâni l-au scos pe Pimen de turnător. Poate că și Pimen a fost sub vremi. Dar ei își jignesc părinții, pentru că Piața Victoriei e locul unde se întâlnesc copiii turnătorilor la Securitate. Nu generalizez, nu generalizez, dar cum mi-aș permite? Totuși, mai e vreun copil de turnător la Securitate care n-a zbierat în Piața Victoriei? Să ne spună Vlad Voiculescu. Să țină el evidența”.

Celor care în ultimele zile și-au revărsat ura asupra IPS Pimen, afirmând că „va turna cu Îngerii”, jurnalistul le transmite un mesaj:
 
„Neomarxiștilor neglijabili, vă înfundați în haznaua confuziei! Treaba cu Îngerii e complicată. Ziarul "Liberation” susține că "sexul este o chestie artificială, peste care religia ne permite să trecem, fiindcă Adam a fost creat de Dumnezeu după chipul și asemănarea lui, parte bărbătească și parte femeiască.” Stați, că nu s-a terminat! "Liberation” insistă. Încă din Evul Mediu, creștinii au discutat despre sexul Îngerilor și au ajuns la concluzia că nu sunt nici bărbați, nici femei. Așa că "Liberation” a izbit-o: "Îngerii” sunt transgenderi.” Panaramezilor din Piața Victoriei, ați mâzgălit că Pimen va turna cu Îngerii! O să intrați la Discriminare!”.

Cât privește termoscanarea, Răzvan Ioan Boanchiș spune că nu se opune și are o sugestie: „Să fie citită și amprenta anală. În Piața Victoriei sunt tineri emancipați, patrioți și studioși, care au competența de a ne citi amprenta anală”.


Textul integral poate fi citit AICI.