ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Bugetul Primăriei Capitalei pe anul acesta va fi rectificat, urmând să fie alocați alți 10 milioane de lei (aproximativ 2,3 milioane de euro) pentru lucrările de construcție a Catedralei Mântuirii Neamului, potrivit unui proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a ședinței Consiliului General al Municipiului București (CGMB) care va avea loc săptămâna viitoare.
 
 
Municipalitatea va mai aloca 42 de milioane de lei pentru consolidarea monumentelor istorice, aproape 6,3 milioane de lei pentru Administrația Clădiri Rezidențiale și Administrative, pentru construirea de locuințe sociale și tineret și peste 7,8 milioane de lei pentru Centrul Cultural Lumina, pentru diverse cheltuieli cu chiria, salariile, materialele de birotică, dar și mașini, echipamente și mijloace de transport, printre care și o mașină de spălat rufe în valoare de 7.000 de lei, informeaza news.ro.

Potrivit proiectului de hotărâre privind rectificarea bugetară, Primăria Capitalei ar urma să aloce o nouă sumă de bani pentru lucrările de la Catedrala Mântuirii Neamului. Astfel, pe lângă cei 15 milioane de lei (în jur de 3 milioane de euro) alocați deja în buget, vor mai fi dați încă 10 milioane de lei (aproximativ 2,3 milioane de euro).

Prin rectificarea bugetară care va fi supusă votului consilierilor generali, Primăria Capitalei va acorda încă 18 milioane de lei lăcașelor de cult, ajungând la suma de 65,5 milioane de lei. Catedrala Mântuirii Neamului a primit și anul trecut 20 de milioane de lei (4,5 milioane de euro) de la Primăria Capitalei și 20 de milioane de lei de la Primăria Sectorului 1, la care s-au adăugat 5 milioane de lei (peste un milion de euro) de la Sectorul 5.

Catedrala Mântuirii Neamului este finalizată în proporție de 80 la sută, iar Patriarhia Română dorește să o sfințească, în Anul Centenarului, la sfârșitul lunii noiembrie.

De asemenea, municipalitatea va mai aloca 42 de milioane de lei pentru consolidarea monumentelor istorice și un milion de lei pentru restaurarea Palatului Voievodal "Curtea Veche” (până la 7,7 milioane de lei).