ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Coreea de Nord a ordonat o izolare timp de cinci zile a capitalei Phenian, din cauza unei „boli respiratorii”, potrivit unui site specializat sud-coreean, relatează AFP, potrivit ȘtiripeSurse.

Această măsură pare să fie prima la această scară în Phenian după ce regimul și-a declarat victoria împotriva covid-19, în august 2022, informează News.ro Locuitorii Phenianuli au primit ordinul să rămână în casă începând de miercuri și până duminică și să se supună mai multor luări a temperaturii zilnic, precizează site-ul specializat NK News, cu sediul la Seul, care citează un document guvernamental.

În acest document nu este menționată boala covid-19, însă se arată că gripa se află între noile boli care se răspândesc în prezent în capitala nord-coeeană.

NK News a dezvăluit marți, citând surse de la Phenian, că locuitori ai celui mai mare oraș nord-coreean păreau să-și facă provizii în vederea unei eventuale izolări. Nu se știe dacă și alte regiuni sunt vizate de izolări similare, iar presa de stat nu a anunțat măsuri noi.

Coreea de Nord, care nu dispune de resurse medicale și suferă de o sărăcie generalizată, este considerată a fi deosebit de sensibilă la pandemia de coronavirus. Cu toate acestea, este dificil de judecat răspunsul țării la pandemie până în prezent. În primii doi ani ai pandemiei, Coreea de Nord a negat că ar fi înregistrat infecții cu COVID-19. În cele din urmă a raportat cazuri în luna mai, dar a declarat victoria asupra virusului trei luni mai târziu.
 
Aceștia au precizat că dacă situația nu se va îmbunătăți între timp, măsurile restrictive se vor prelungi cu alte trei zile.