ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Continuă problemele pentru Camelia Smicală. Într-o nouă postare pe Facebook, românca ai cărei copii au fost luați de către Protecția Copilului din Finlanda și duși în centre de plasament, anunță că a mai primit o factură de la statul inlandez, în condiițiile în care anul trecut mai plătise 20.000 de euro. Camelia Smicală subliniază că nu postează acest mesaj pentru a strânge bani, concluzia sa fiind aceea că, în ciuda tuturor demersurilor legale pe care le-a făcut șansele de a-și recupera copiii sunt tot mai mici. Așa cum explică românca, devine tot mai evident că rotițele sistemului finlandez sunt puse în mișcare pentru a o îngenunchea definitiv pe mama celor doi copii minori despărțiți de serviciul de „protecția copilului" de la Tampere. 

„Post edit: Nu am facut acest anunt pentru a strange bani.Banii nu sunt problema principala.Am vrut doar sa sa spun ca ,dupa declaratiile unor politicieni care au dorit sa ne ajute , autoritatile finlandeze au tinut sa imi faca un "cadou " de Craciun. De fiecare data cand un politician incearca sa ne ajute ,sunt pedepsita . Actiunile incepute nu sunt duse pana la capat ,iar repercursiunile...in capul meu .La fel a fost si atunci cand fostul primul ministru al Romaniei a anuntat ca imi vor plati un avocat .S-a facut mare tam-tam ,declaratii de presa,samd ,pana la urma avocatul s-a plimbat doar pe la ambasada ,mie nu mi-a fost de nici un ajutor ,dar factura MAE a trebuit sa o platesc. Asa că,pana la urma ajung la concluzia de acum ceva timp in urma ,ca mai bine ma retrag din raza vizuala .Va multumesc tuturor celor care aveti intentia de a ajuta!Nu pot primi bani, nici donatii ,dar ,cu siguranta ,intentia se va rasplati la fel ca si cum ar fi fost dusa la indeplinire.

Vă anunț că am mai primit o factură de 3000 de euro de la statul finlandez, pe care nu am cum să o plătesc. Acea factură se adaugă la condamnarea mea de anul trecut. S-au gândit că cele 20.000 de euro plătite anul trecut, plus cele peste 45.000 plătite pentru faptul că tatăl copiilor i-a amenințat (pe copii) cu innecul, nu sunt de ajuns. Conduc in fiecare zi 160 de km doar pentru a plăti amenzile plătite pentru faptul că m-am încăpățânat să rezist. Vă reamintesc, că am fost condamnată deoarece 3 executori judecătorești mi-au rupt coastele și ne-au umplut de sânge în propria noastră casă, în baza unei hotărâri judecătorești dată fără proces, fără să fiu ascultată, fără să fiu anunțată despre acea hotărâre.Executorii judecătorești au venit fără mandat, au refuzat să ne prezinte un document oficial și, conform legii finlandeze, nu aveau dreptul să ne atingă măcar cu un deget. În plus, când a venit poliția, chemată de către copiii, au furat copiii. Hotărârea judecătorească ilegală a fost anulată un an mai târziu, însă copiii nu au fost înapoiați iar eu am fost condamnată pentru că am avut tupeul să cer dreptate pentru mine și pentru copiii mei. Condamnarea mea s-a făcut doar la judecătoria locală, fiindu-mi refuzat dreptul la apel(și deci la un proces echitabil) atât la tribunal, Curtea supremă și CEDO. Toate instanțele superioare au refuzat apelul, fără să motiveze de ce. La fel a făcut și CEDO.
MAE are toate documentele, a avut reprezentant la proces și a văzut cum a decurs, a văzut toate cele 13 înregistrări video (nu doar pe cea care circula pe internet) și... ne anunță despre petrecerile aniversare”.