ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


De la sfârșitul acestei luni, românii vor scăpa de comisioanele cu care îi taxează băncile atunci când scot bani de la bancomate. Atunci va intra în vigoare o lege care transpune o directivă Europeană. Și care va aduce mai multe gratuități, mai ales pentru cei cu venituri mici. Cu o condiție: să aibă deschis un singur cont bancar, informează Tvr.ro.
 
Unele banci au început deja să renunțe la anumite comisioane, dar clienții sunt taxați în continuare pentru mai multe servicii.

Noua lege va limita creșterea comisioanelor și va stabili gratuități pentru cei care deschid un cont de plăți cu servicii de bază.

Cel mai mult vor avea de câștigat consumatorii vulnerabili, adică aceia care au salariul brut mai mic 2500 de lei pe lună, în acest an. Ei scapă de de costurile legate de deschiderea, închiderea și administrarea unui cont, pot depune gratuit bani în cont și chiar pot retrage bani de la ghișeu, pe teritoriul țării, fără să fie taxați.

Acum, oricine retrage bani de la ghișeu sau de la ATM-ul altei bănci plătește comision de până la 1%. Iar cei care scot bani de la un bancomat aflat în altă țară sunt taxați cu 2% din sumă.

Noua lege le va da consumatorilor și posibilitatea de a compara ușor costurile serviciilor bancare. ANPC le va pune la dispozitie un site care colectează datele de la toate băncile.

Știrea integrală poate fi citită AICI.