ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Apărarea Ucrainei împotriva invaziei Rusiei nu este un interes vital al SUA, a declarat guvernatorul Floridei, Ron DeSantis, într-o declarație pentru Fox News făcută publică luni, potrivit Politico.

„În timp ce SUA au multe interese naționale vitale - securizarea frontierelor noastre, abordarea crizei de pregătire din cadrul armatei noastre, asigurarea securității și independenței energetice și controlul puterii economice, culturale și militare a Partidului Comunist Chinez - a intra și mai mult într-o dispută teritorială dintre Ucraina și Rusia nu este unul dintre ele", a declarat DeSantis ca răspuns la un chestionar despre război pe care reporterii Fox News l-au adresat mai multor candidați prezidențiali republicani declarați și potențiali.

Deși DeSantis a recunoscut că „pacea ar trebui să fie obiectivul", el a avertizat că trimiterea de trupe sau de arme avansate, cum ar fi avioanele de luptă F-16 și rachetele cu rază lungă de acțiune, „ar risca să atragă în mod explicit Statele Unite în conflict și să ne apropie de un război fierbinte între cele mai mari două puteri nucleare ale lumii".
 
 În declarația sa, DeSantis a subliniat importanța prioritizării apărării SUA, în special la granița de sud.

„Nu putem prioritiza intervenția într-un război extern,  în detrimentul apărării propriei noastre patrii, mai ales în condițiile în care zeci de mii de americani mor în fiecare an din cauza narcoticelor care trec ilegal frontiera noastră deschisă, iar arsenalele noastre de arme esențiale pentru propria noastră securitate se epuizează rapid", a spus el.