ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministerul Afacerilor Externe anunță că Federația Rusă a declarat personae non gratae 10 persoane de la Ambasada României la Moscova, ca o reacție la gestul similar făcut de către România pe 5 aprilie 2022, informează Agerpres.

Potrivit unui comunicat transmis, vineri, de MAE, decizia autorităților române din aprilie a avut la bază activitățile și acțiunile a 10 oficiali ruși, care au contravenit prevederilor Convenției de la Viena privind relațiile diplomatice din 1961.

MAE reiterează condamnarea fermă a agresiunii ilegale, nejustificate și neprovocate a Federației Ruse împotriva Ucrainei și a crimelor de război și a altor crime internaționale comise în această țară de către forțele ruse, conform comunicatului oficial.

Pe 5 aprilie, MAE anunța că autoritățile române au decis declararea ca personae non gratae pe teritoriul României a 10 persoane care activau în cadrul Ambasadei Federației Ruse la București, mai informează sursele citate.