ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


SRI revine cu noi precizări privind scandalul din ultimele zile, cu privire la utilizarea de cartele românești de către teroriști. 

Serviciul confirmă spusele lui Cioloș, potrivit cărora cartelele românești sunt folosite pentru plănuirea unor atentate în Occident, după ce inițial a anunțat că există informații despre asemenea cartele folosite doar în Siria și Irak.
 
"SRI investighează, în cooperare cu instituțiile din Sistemul Național de Prevenire și Combatere a Terorismului și partenerii internaționali, folosirea cartelelor nenominale  românești în zone în care activează organizații teroriste. În România, indivizi afiliați organizațiilor teroriste au folosit cartele pre-paid pentru comunicare în exterior. Investigația privește inclusiv posibilitatea utilizării unor astfel de cartele în atentatele din Europa.
 
De altfel, informații recente indică lansarea de amenințări la adresa unor infrastructuri de transport dintr-o țară europeană de pe astfel de cartele. SRI a reliefat constant necesitatea adoptării unei legislații privind cartelele pre-paid conforme cu normele UE”, precizează SRI într-un comunicat remis redacției stiripesurse.ro.