ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un studiu recent, intitulat „Riscul de spitalizare, îmbolnăvire gravă și deces din cauza COVID-19 și a PIMS-TS la copiii infectați cu SARS-CoV-2 în Germania” și publicat pe site-ul medRxiv în versiune preliminară, arată că riscul asociat SARS-CoV-2 de evoluție severă a bolii sau de deces la copii și adolescenți este aproape de 0, în special la copiii de 5-11 ani fără comorbidități.

Pentru a obține estimări fiabile privind spitalizarea copiilor, internarea la terapie intensivă și decesele survenite din cauza COVID-19 și a sindromului inflamator multisistemic pediatric (PIMS-TS), autorii studiului german au combinat date din trei surse - un studiu național de seroprevalență derulat în perioada iunie 2020-mai 2021, sistemul german oficial de notificare a cazurilor de infectare cu SARS-CoV-2 confirmate în laborator  și un registru național privind copiii și adolescenții spitalizați fie cu SARS-CoV-2, fie cu PIMS-TS.
 
Rezultate
 
Până la data de 31 decembrie 2020, aproximativ 13,7 milioane de persoane din Germania aveau vârsta mai mică de 18 ani.Cu o seroprevalență de 10,8%, în mai 2021, și fără diferențe semnificative legate de grupa de vârstă, o analiză a datelor combinate arată că 1.484.346 de copii intraseră probabil deja în contact cu virusul. În teorie, aceștia alcătuiesc o populație cu risc de spitalizare, intervenții terapeutice, internare la terapie intensivă și/sau deces din cauza COVID-19.

Deși rata generală a spitalizărilor asociate infectării cu SARS-CoV-2 a fost de 35,9 la 10.000 de copii, rata internărilor la terapie intensivă a fost de 1,7 la 10.000 și rata mortalității a fost de 0,09 la 10.000. Copiii fără comorbidități s-au dovedit a fi semnificativ mai puțin predispuși să înregistreze o evoluție severă sau fatală a bolii. Riscul cel mai scăzut a fost observat la copiii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani fără comorbidități. La acest grup, rata de internare la terapie intensivă a fost de 0,2 la 10.000, iar fatalitatea nu a putut fi calculată, din cauza absenței cazurilor.