ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Întrebată, miercuri, de reporterul Antena 3 ce soluții au autoritățile, în contextul actual, în care avem un guvern interimar, iar spitalele sunt asaltate de pacienți, Adriana Pistol, director la INSP, a răspuns că soluțiile trebuie să vină de la cetățeni, nu de la autorități, relatează Antena3.

„Alex Vlădescu, reporter Antena 3: „Aș vrea să știu ce soluții le mai rămân autorităților, în contextul în care avem un guvern interimar, în contextul în care spuneți că spitalele sunt asaltate de pacienți și avem peste 15.000 de cazuri, a doua zi la rând. Ce aveți în vedere ca să opriți această creștere?” 

Valeriu Gheorghiță: Noi personal nu avem în vedere implementarea unor măsuri. Nici nu putem, nici nu este obiectul nostru de activitate. Dar avem soluții de limitare a acestei pandemii: să ne vaccinăm, să purtăm mască, să evităm zone supraaglomerate, să fim solidari cu cei care respectă măsurile, să reducem ignoranța. Toate lucrurile acestea sunt cele care vor salva viețile oamenilor dragi.

Reporter Antena 3: Nu m-ați lămurit ce soluții le mai rămân autorităților pentru a opri creșterea numărului de cazuri. Spuneți doar că dumneavoastră nu puteți lua măsurile. 

Valeriu Gheorghiță: Păi, nu pot eu.

Reporter: Dar ce soluții le mai rămân autorităților?

Adriana Pistol: Eu v-aș răspunde. Dar de ce să fie soluții la autorități?

Reporter: Dar cine să vină cu ele, doamna Pistol?

Adriana Pistol: De la dumneavoastră, de la fiecare dintre noi.

Reporter: Noi, jurnaliștii, să găsim soluții?

Adriana Pistol: Nu, dumneavoastră ca cetățeni. Toți cetățenii acestei țări, care se confruntă cu o situație în care viața li s-a schimbat în totalitate… Nu trebuie să vină cineva să le dea soluții… ”