ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Unii dintre liderii Europei vor să introducă un pașaport de vaccinare, după cum s-a anunțat la ultima reuniune a Consiliului European. Ulterior, ministrul Economiei, USR-istul Claudiu Năsui, a susținut că deja se discută la nivel de MAE cu Grecia și Israel privind pașaportul de vaccinare. Prim-ministrul Florin Cîțu l-a contrazis dar în urma Consiliului European președintele Klaus Iohannis, care înainte criticase verbal ideea unui document electronic de călătorie, a dat un răspuns anemic.

Mediafax și-a întrebat cititorii dacă sunt de acord cu acest document.

Din cei peste 7.000 de respondenți, aproape 4.000 nu sunt de acord. Alți 2.300 au răspuns „DA”, iar 600 sunt de părere că ar trebui ca liderii să mai aștepte luarea unei decizii.

Sunteți de acord cu pașaportul verde? – a fost întrebarea adresată de Mediafax.

Iată rezultatul sondajului:

32,79% – DA

56,35% – NU

8,49% – Ar trebui să mai așteptăm

2,37% – Nu știu

Liderii țărilor care se bazează pe turism, vor un astfel de pașaport. Dar, în Marea Britanie, peste 220.000 de oameni au semnat o petiție prin care cer renunțarea la o astfel de idee. Ei consider că documentele ar restricționa drepturile celor care nu vor să se vaccineze.

Integral pe această temă, la Mediafax.

ActiveNews a lansat, de asemenea, propriul sondaj. Votați pe site-ul nostru! 

Citiți și Ion Cristoiu: Klaus Iohannis trebuie să explice românilor de ce e acum, față de ianuarie 2021, în favoarea certificatului de vaccinare

UPDATE - SONDAJUL pe care îl publicăm și aici spre informare este prezent pentru votare în varianta Desktop a site-ului, pe bara din dreapta, sub recomandările de tratament pentru Covid și în varianta de Mobil imediat după primele articole cât și sub fiecare articol.