ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Sorin Ovidiu Vîntu și Liviu Luca au fost condamnați la zece ani de închisoare în dosarul Asociației Salariaților din SNP Petrom.

Decizia, care nu este defintivă, a fost luată astăzi de magistrații Tribunalului București, iar faptele ar fi fost comise între anii 2000 și 2006, conform Digi 24

Potrivit procurorilor DIICOT, care au instrumentat dosarul, Sorin Ovidiu Vîntu și Liviu Luca au fost condamnați pentru constituirea unui grup infracțional organizat, delapidare și spălare de bani.

Prejudiciul pe care cei doi, împreună cu alte persoane, l-ar fi cauzat patrimoniului Asociației Salariaților din SNP Petrom este de aproximativ 12 milioane de euro.

Sorin Ovidiu Vîntu și Liviu Luca sunt în acest moment la închisoare. Ei ispășesc o pedeapsă primită în alt dosar, legat tot de Petromservice, fosta PSV. Este vorba despre devalizarea companiei. Ambii au fost condamnați, în luna iulie, la câte șase ani de închisoare.

Mai mult decât atât, la data de 2 decembrie, Liviu Luca se afla în greva foamei de 12 zile, susține avocatul fostului sindicalist, care mai spune că motivul pentru care a luat această decizie îl reprezintă condițiile în care este ținut la Penitenciarul Rahova.