ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Minnesota, statul în care a murit George Floyd în luna mai anul trecut, și de unde a pornit revoluția Black Lives Matter, a înregistrat un record  de omoruri în 2020, după ce oficialii statului au cerut tăierea finanțării poliției.

În 2020, 185 de persoane au fost ucise în Minnesota, ceea ce reprezintă o creștere cu 58% față de 2019.
Recordul precedent, de 183 de morți, stabilit în 1995, a făcut ca Minneapolis, capitala statului, să fie poreclită „Murderapolis”.

Majoritatea omorurilor au avut loc în St. Paul și Minneapolis, două orașe care au înregistrat scăderi spectaculoase ale numărului de polițiști activi.

Aceleași două orașe au fost la originea mișcărilor de tăiere a finanțării departamentelor de poliție.

Inițial, majoritatea consilierilor din Minneapolis deciseseră desființarea totală a poliției din oraș, însă au dat înapoi ulterior, ca urmare a procedurilor juridice prea complicate.

În schimb, au decis calea mai simplă: au decis să taie 8 milioane de dolari din bugetul departamentului de poliție municipal, scrie Star Tribune

În timp ce Minnesota se confruntă cu un număr record de crime, marile orașe din restul Statelor Unite cunosc și ele creșteri exponențiale ale omorurilor.

Orașul New York, de pildă, a înregistrat o creștere de 40% a crimelor  anul trecut, iar ritmul de creștere de anul acesta este chiar mai mare. Iar în Chicago, creșterea a fost de 50%.

Los Angeles a raportat anul trecut 349 de omucideri, ceea ce reprezintă o creștere cu 20%.

Numărul omuciderilor din Milwaukee aproape că s-a dublat în 2020, spulberând un record negru care data din 1991, iar Saint Louis a înregistrat și el un record al tuturor timpurilor în privința omorurilor, vechiul record fiind din 1993.

La nivelul Statelor Unite, numărul omuciderilor din vara lui 2020 a crescut cu 42% față de vara lui 2019, iar cel din toamna anului trecut  cu 34%, potrivit unui studiu din noiembrie, citat de Daily Mail.