ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Statuia din București a marelui savant, academicianul Nicolae Paulescu, descoperitorul insulinei, a fost vandalizată, informează utilizatorul Facebook Marius Gheorghe (foto). „ Dacă vă inchipuiați că mizeria numită "cancel culture" va ocoli România, vă înșelați. Dacă vom sta pasivi, urmează Eminescu! Trezirea, români!”, mai scrie acesta.

Unii dintre comentatorii acestui sacrilegiu pedepsit de lege se întreabă dacă cei care au comis infracțiunea vor avea nevoie de insulină vreodată ce vor face, oare?

Noi observăm că metoda de profanare seamănă izbitor cu cea executată la Biserica din IOR, care a fost vandalizată similar în martie anul trecut (video mai jos), fără ca Poliția să descopere vreodată făptașii, în ciuda camerelor de supraveghere care au înregistrat incidentul.

În plus, mai constatăm că este o provocare tipică din sfera Institutului antiromânesc numit după numele impostorului holocaustului Elie Wiesel - conform unui grup de evrei supraviețuitori ai holocaustului -, unde tronează un alt impostor al evreilor, în fapt un etnic maghiar bolșevic cu nume românizat în Alexandru Florian, generator constant de antisemitism.

Incidentul vine pe fondul unui veritabil atac la adresa statuilor și simbolurilor României din Transilvania, între care se numără Avram Iancu la Turda, Mihai Viteazul și Mihai Eminescu la Oradea, tot Mihai Viteazul și Istoria României la Sfântu Gheorghe, Eroii Armatei Române la Carei sau Crucea și Martirii ardeleni la Cluj Napoca și Crucea și Eroii Anticomuniști la Deva.

Având în vedere filiațiile tatălui lui Florian, fost comisar ideologic bolșevic, la internaționala comunistă - Komintern - putem suspecta, iată, o coordonare a tuturor acestor acțiuni.

În iulie 2021, publicând și o poziție a Academiei Române, avertizam că BLM-iștii din România (i.e. Bolsheviks Lives Matter, mai corect BLMdR ) instigă practic la astfel de acte josnice, rezultate ale unor minți bolnave, demne doar de degenerați intelectual.

Iată și cine sunt instigatorii, conform tezelor din iulie 2021, când BLM-iștii de Dâmbovița îi cereau unui port-drapel al lor, Florică Vasilică Cîțu, acum un fel de preș al PNL, să-i sancționeze pe... doi evrei, Irina Cajal, urmașa marelui academician Nicolae Cajal, și Aurel Vainer, pe atunci încă viu și șef al Comunității Evreiești:

„Semnatarii acestei cereri sunt o mână de BLM-iști, între care se află fii și nepoți de Kominterniști sadea ba chiar și cunoscuți turnători la Securitate cu Dosare la CNSAS, SRI și SIE: Liviu Antonesei, Laszlo Alexandru, Péter Bányai, Horia Bozdoghinǎ, Maria Bucur, Michael Cernea, Iurii Chișinevski, Vera Cîmpeanu, Emanuel Copilaș, Andrei Cornea, Mihai Demetriade, Smaranda Enache, Alexandru Florian, Mihai Dinu Gheorghiu, Manole Iosiper, Werner Kremm, Elena-Irina Macovei, Norman Manea, Lucian Nastasă-Kovacs, Irina Nastasă-Matei, Cristian Pârvulescu, Florin Poenaru, Costi Rogozanu, Maria Roth, Liviu Rotman, Michael Shafir, Mariuca Stanciu, William Totok, Daniel Vighi.”

„O lista a marilor indignați pe care se mai află, țineți-vă bine, Iurii Chișinevski, fiul fostului ideolog și torționar al PCR din anii terorii staliniste, Iosif Chișinevski.

Strălucită compensație: dacă tatăl a fost stîlp al regimului care a vîndut evrei la bucată, ca pe vite, fiul îi acuză azi nici mai mult, nici mai puțin decît de fraternizare cu un mare antisemit. Și cine îmbrățișează antisemiții e aidoma lor, nu-i așa?”, scria Bogdan Tiberiu Iacob de la InPolitics.

Despre cine a fost Nicolae Paulescu puteți afla o miime din articolele următoare:

În apărarea Patriarhului României și a președintelui Academiei Române, atacați murdar de un autor HUMANITAS, profesor de istorie est-europeană pe la Viena

Nicolae Iorga: „Profesorul Paulescu a trăit ca un mucenic și a murit ca un sfânt”. Ziarul Lumina: Nicolae Paulescu, doctorul filocalic

ADEVĂRUL despre NICOLAE PAULESCU. Academicianul Eugen Simion, Academicianul Nicolae Cajal și Academicianul Prof. Dr. Ionescu-Tîrgoviște despre descoperitorul Insulinei 

100 de ani de la descoperirea Insulinei. Dr. N.C. Paulescu: „Revendic invențiunea produsului organic Pancreina”. DOCUMENT 

Despre savantul Nicolae Paulescu la centenarul descoperirii insulinei, un amplu articol semnat de trei nume de referință ale lumii medicale românești. PLUS: FOTO GALERIE DE LA ACADEMIE

Marele savant Nicolae Paulescu, românul care salvează zilnic de la moarte 10% din populația Globului, omagiat la Academia Română la 100 de ani de la descoperirea insulinei. Manifestare impresionantă, dezvelire de basorelief, colecție și medalii aniversare

100 de mari români de la care să reînvățăm demnitatea și curajul de a crede în noi. Episodul 2: Nicolae Paulescu

VIDEO cu vandalizarea similară a Bisericii din IOR: