ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


În ziua în care muncitorii de la Electrolux Satu Mare au anunțat încheierea grevei, un alt protest al muncitorilor români a izbucnit joi. De această dată la Arad.

Aproximativ 300 de muncitori, angajați ai companiei arădene Astra Rail Industries, deținută de americani, au declarat grevă și s-au adunat joi,  în fața sediului de pe Calea Aurel Vlaicu, din zona Gării CFR, scrie specialarad.ro.

Oamenii sunt nemulțumiți de salarii, pe care le consideră prea mici și susțin că nu mai au încredere în reprezentanții lor.

Producătorul de material rulant Astra Rail Industries, care contro­lează fabricile de vagoane Astra Vagoane Arad, Romvag (Caracal) și Meva (Turnu Severin), are un istoric de peste 100 de ani în producție. Compania a fost preluată, în urmă cu câțiva ani, de The Greenbrier Companies, într-o tranzacție evaluată la peste 60 milioane de euro. Firma americană a ajuns apoi să dețină 75 % din acțiunile companiei Astra Rail. Ca urmare a acestei fuziuni, Bernd Böse, directorul general al Astra Rail Industrie, a preluat șefia executivă a noii companii și a deținut și funcția de președinte al Consiliului de Administrație, asta până în martie 2019, când acesta și-a dat demisia, invocând motive personale.

„Nemulțumirea oamenilor e aceea că salariul este cel mai mic din județul Arad, la o întreprindere care face vagoane, adică industrie grea. E un salar de mizerie. Condițiile sunt mizerabile”, a spus unul dintre muncitori.

„Am 38 de ani lucrați! 38! Mai am 1 an și ies la pensie și am un salariu de mizerie. Ăsta-i adevărul!”, a declarat un alt muncitor.