ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Tamara Lich, liderul canadian al Convoiului Libertății, a fost primită călduros de mulți membri conservatori ai Adunării Legislative (MLA), după ce a fost prezentată marți în legislativul provincial din Alberta, la Edmonton. Tamara Lich, împreună cu avocata Eva Chipiuk, luptătoare pentru libertate, au fost invitate să participe la lucrările legislativului în Ziua Bugetului 2023, de către deputatul independent Drew Barnes, potrivit LifeSiteNews.

„Domnule președinte, pentru dvs. și prin dvs. este o plăcere deosebită să îi urez bun venit unuia dintre alegătorii mei. Ea  un adevărat lider în cadrul Mișcării pentru Libertate", a declarat Barnes. 

„Ea a dat speranță întregii Alberta, Canadei și lumii întregi. A fost mândră să rămână puternică și liberă în fața celei mai grave depășiri a guvernului din ultima generație, Tamara Lich."  Barnes a menționat că Lich, precum și Convoiul pentru Libertate în general, a avut sprijinul a mii de canadieni.  

„Printre aceștia se numără un avocat constituțional din Alberta care l-a tras la răspundere pe prim-ministru în timpul anchetei privind Legea privind situațiile de urgență. Vă rugăm să le urați bun venit Evei Chipiuk și Tamarei Lich. Doamnelor, vă rog să vă ridicați în picioare și să acceptați o primire călduroasă", a spus Barnes.  Ca răspuns, mulți deputați au aplaudat călduros pentru a le ura bun venit lui Lich și Chipuk.  

Spre deosebire de Lich, Barnes s-a confruntat cu mari consecințe personale pentru poziția sa în apărarea libertății și împotriva măsurilor legate de COVID. În 2021, opoziția vocală a lui Barnes față de restricțiile COVID l-a făcut să fie dat afară din Partidul Conservator Unit (UCP) sub conducerea fostului său lider Jason Kenney.  Lich, care locuiește în circumscripția lui Barnes din Medicine Hat, a fost o susținătoare a acestuia.  După cum a relatat LifeSiteNews, Lich a fost încarcerată timp de câteva săptămâni pentru acuzații de violență  legate de rolul ei în organizarea protestulu de la Convoiul Libertății, la începutul anului 2022.   

Ultima dată a fost eliberată din închisoare imediat după ce judecătorul Andrew Goodman de la Curtea Superioară din Ontario i-a acordat cauțiunea în august anul trecut. În decizia sa, judecătorul a criticat reținerea ei anterioară ca fiind invalidă. Deși a fost eliberată pe cauțiune, Lich este încă obligată să respecte anumite condiții de eliberare, printre care se numără și aceea de a nu susține „verbal, în scris, financiar sau prin orice alt mijloc, nimic legat de Convoiul Libertății".

De asemenea, ea este obligată să locuiască în provincia sa natală, Alberta, și nu poate utiliza rețelele de socializare. Procesul ei urmează să aibă loc tocmai în toamna acestui an. Aceasta nu este prima dată când Lich este întâmpinată cu aplauze de canadienii pro-libertate. După ce a petrecut aproape trei săptămâni în închisoare la începutul anului 2022, Lich a fost întâmpinată ca un erou la întoarcerea acasă, în Medicine Hat. De asemenea, mulți o prives pe Lich și Convoiul pentru Libertate ca pe un moment crucial în politica din Alberta, deoarece la scurt timp după aceea Kenney a fost înlocuit de Danielle Smith ca premier al provinciei și lider al UCP.
 
În timpul mandatului lui Kenney, mii de asistente medicale, medici și alți lucrători din domeniul sănătății și din sectorul guvernamental și-au pierdut locurile de muncă pentru că au ales să nu se vaccineze, ceea ce a determinat-o pe Smith să spună - la doar câteva minute după ce a depus jurământul - că în ultimul an „nevaccinații" au fost grupul de persoane „cel mai discriminat" din viața ei.