ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!



Președintele Senatului, Călin Popescu-Tăriceanu, a declarat, luni, că blocarea unui candidat la funcția de prim ministru reprezintă „cea mai elocventă dovadă că statul paralel funcționează”.
 
„Se încearcă deturnarea votului cetățenilor", a spus Tăriceanu, la Palatul Parlamentului.

Fostul procuror DNA Mihaiela Moraru Iorga a afirmat, duminică, la Antena 3, că șefa DNA a chemat-o și a întrebat-o dacă ar putea urgenta dosarul unui fost ministru al cărui nume era vehiculat pentru postul de premier.

„Cineva m-a întrebat astăzi dacă am fost surprins de declarațiile făcute ieri, în special de doamna procuror Moraru (n.r. - Mihaiela Iorga Moraru). Vreau să vă spun ceva: nu am fost surprins. Aseară nu am avut decât sentimentul că iese la suprafață ceea ce spun de foarte multă vreme și anume că România este condusă cu dosare penale. Procuratura este un instrument politic de eliminare a persoanelor vizate, probabil unele incomode, și că încercarea de care doamna procuror Moraru a vorbit aseară, fără să dea nume, și nici nu-mi dau seama la cine se referea, blocarea unui ministru sau a unui candidat la funcția de prim-ministru, care ar fi trebuit să numească pe cineva ministru al Justiției, în speță președinta UNJR, este cea mai elocventă dovadă că statul paralel funcționează și că se încearcă deturnarea votului cetățenilor și a deciziilor democratice și legitime prin decizii luate în alte sfere de putere", a precizat Tăriceanu după ședința Biroului permanent.