ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Ministerul Apărării din Taiwan a confirmat că 27 de avioane chineze au pătruns în zona de apărare aeriană a Taiwanului. În tot acest timp, președintele Chinei ar fi convocat o întrunire cu generalii săi de top,  care a durat trei zile, anunță agenția Reuters.

Taiwanul, revendicat de China, se plânge de mai bine de un an de misiuni repetate ale forțelor aeriene chineze în apropierea insulei guvernate democratic, adesea în partea de sud-vest a zonei sale de identificare a apărării aeriene.

Taiwanul numește activitățile militare repetate ale Chinei din apropiere "război de zonă gri", conceput atât pentru a epuiza forțele taiwaneze, făcându-le să se mobilizeze în mod repetat, cât și pentru a testa răspunsurile Taiwanului.

Amintim că, la ultimul summit dintre Biden și Xi Jingping, Liderul chinez ”i-a ordonat” lui Biden să nu sprijine independența Taiwanului, avertizându-l că  orice sprijin pentru independența Taiwanului ar fi "ca și cum s-ar juca cu focul", potrivit unei relatări a mass-media de stat chineze.

Presa de stat chineză a relatat că președintele Xi Jinping a avut o întâlnire de trei zile, care s-a încheiat duminică, cu ofițerii de top ai țării pentru a discuta despre cum să consolideze în continuare forțele armate prin cultivarea talentelor.

Deși în comentariile citite nu s-a făcut nicio referire directă la Taiwan, Xi a subliniat necesitatea de a moderniza armata pentru a putea câștiga războaie.

"Este necesar să se facă eforturi mari pentru a consolida cultura științifică și tehnologică și pentru a îmbunătăți capacitatea reală de a câștiga războaie moderne", a declarat Xi, citat de agenția oficială de știri Xinhua.

"Este necesar să consolidăm experiența practică și să încurajăm și să îndrumăm ofițerii și soldații să experimenteze vântul și ploaia, să vadă lumea, să își întărească mușchii și oasele și să își dezvolte talentele în practica militară înflăcărată."