ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un român care a trăit pe pielea lui modul în care autoritățile umflă cu pompa numărul victimelor provocate de covid-19 își povestește experiența pe Facebook. O poveste care, deși pare neverosimilă, vine să demonstreze încă o dată ceea ce mulți din „fanii covid” nu vor să creadă: manipularea cifrelor,  scrie Alexandru Bogdan Samfira.

Acesta este textul postat:


„Zilele astea mi s-a confirmat cu varf si indesat ceea ce credeam inca de la inceputul pseudo-pandemiei! Am trait "pe viu" experienta pe care multi o descriau, dar imi parea neverosimila: ingrosarea numarului de infectati si morti COVID prin practici mizerabile. In cateva cuvinte o sa relatez cele intamplate. Va rog sa aveti rabdare cinci minute, si sa parcurgeti cele scrise (asta daca vreti sa aflati cruntul adevar, nu mizeriile prezentate de Grupul Strategic Sado-Umoristic).
Bunica sotiei, in varsta de 80 de ani, a fost internata in sectia hematologie a Spitalului Filantropia din Craiova, avand multiple diagnostice: leucemie acuta, trombocitopenie, hta, diabet, hepatita C, microlitiaza renala, etc (se contureaza victima perfecta). La internare, cf protocolului, s-au recoltat probe pt analiza Covid, atat de la ea, cat si de la insotitor (nu a fost suspiciune, ci analize de tip screening) . Peste noapte starea i s-a inrautatit si a fost tranferata la Spitalul Regional la ATI. De aici incepe regia!
Cu toate ca de la Filantropia nu a venit ca suspect Covid, "eroii din linia intai" ai Spitalului Regional au mirosit oportunitatea si au internat-o ca suspect covid. In seara acelei zile, bunica s-a stins. De aici incepe balamucul!
Dupa ce a murit, nimeni nu s-a deranjat sa dea un telefon sa anunte familia. Am aflat cu ajutorul unui medic cu suflet mare (prieten de-al nostru) , care ne-a fost alaturi in toate aceste incercari. Mergand apartinatorii duminica dimineata pt a ridica trupul neinsufletit... ȘOC!!! "N-a venit analiza covid, dar v-o dam ca si cum ar avea covid si o ingropati pe protocol covid". Bineinteles ca am refuzat si am spus ca asteptam analizele, sa o luam acasa si sa o ingropam crestineste. Rezultatul covid a venit luni seara, dar ghici! Nimeni nu ne-a anuntat despre asta. Din nou am aflat rezultatul cu ajutorul bunilor prieteni.
Marti dimineata mergem la morga pentru implinirea formalitatilor, dar.... STUPOARE: "chiar daca a venit testul negativ la covid, v-o livram (aici am citat-o pe gingasa doctora) pe protocol covid si mergeti cu ea direct la cimitir". Incercand sa aflam ce se intampla, ne-am lovit de lipsa de empatie si de aroganta (sa nu zic nesimtirea) personalului de la morga. Iar replica unei doctorite (cea care era de garda se pare) este antologica: "puteti sa va dati cu curu' de toti peretii, ca tot de covid v-o livrez". O alta doctorita (asta era mai tinerica, foarte aranjata) m-a amenintat ca va chema politia (deh, asa tratam noi oamenii cu necazuri si cu ofuri - ca pe 10 august). Nimeni nu voia sa ne asculte, nimeni nu a vrut sa-si arunce un ochi peste hartii. Ei stiau una si buna : protocol covid. Cand i-am acuzat ca au interes pt a face asta, domnitei aranjate i-a sarit mustarul.
Prin purtarea de grija a lui Dumnezeu, am reusit sa gasesc o persoana integra in acel spital, cu functie de conducere (din motive lesne de inteles nu voi spune despre cine este vorba-dar sa-i dea Dumnezeu sanatate) care si-a facut timp sa ma asculte, sa se uite peste actele medicale pe care i le-am pus la dispozitie, sa faca o cercetare amanuntita a cazului si sa indrepte o greseala monstruoasa.
Toate astea s-au incheiat la ora 10, la 3 zile dupa ce bunica trecuse la Domnul. Cu speranta in suflet am coborat la morga pentru a ridica trupul. Dar ce credeti? Poate fi in "Romania lucrului bine facut" ceva normal? Nu. Aici, personalul, vadit ofensat si ofuscat de turnura evenimentelor, ne-a inmanat la ora 13.10 certificatul constator al decesului, spunand ca au program pana la 14.00, iar trupul nu poate fi ridicat decat dupa ce luam adeverinta de la Parchet ca nu-i moarte suspecta(am inteles ca asta-i protocolul, caci trecusera 3 zile de la deces) si apoi sa o declaram la Starea Civila si sa le aducem adeverinta de inhumare. Ei bine, am reusit ca pana la ora 13.57 sa fac toate astea si sa fiu inapoi la morga. Fața "prietenilor" de la morga : priceless. Cireasa de pe tort: necrezand ca vom rezolva atat de repede, nu au intocmit certificatul de imbalsamare, iar la ora 14.00 personalul medical a smuls usile din țâțâni(deh! e greu sa muncesti 6 ore pe salar de cateva mii de euro si cu supliment de 500).
Frisca de pe cireasa:cand am ajuns la capela am constatat ca bunica nu mai are cerceii si verigheta de aur. Bineinteles ca nimeni nu ne-a anunta ca acestea sunt pe sectia in care a fost internata si ca acesta e protocolul si ca trebuiesc revendicate. Eram hotarati sa sesizam politia. Ma intreb: daca nu aveam acel prieten care ne-a anuntat si despre asta, oare care era deznodamantul?
Si acum, retoric, imi pun cateva intrebari:
- oare de cate mii de euro au nevoie in plus la salariu UNII medici pt a-si face treaba (intrucat aceasta situatie a aparut ca urmare a efectuarii defectuoase sau vadit viciate a atributiilor de serviciu)
- oare de cate mii de euro au nevoie in plus la salariu UNII medici pentru a putea fi oameni?
- oare de ce intreg sistemul (sanitar, financiar, administrativ, etc) ne trateaza pe noi, cetatenii, ca pe niste gunoaie?
- oare coronavirusul traieste zile intregi intr-un organism mort?
- oare care-i miza reala cu aceasta pandemie? Realizati, probabil, ca daca nu ne-am fi indarjit impotriva lor, bunica ar fi fost inca un numar in statisticile cu cei infectati si ucisi de coronavirus.
- oare merita parintii si bunicii nostri sa fie ingropati ca niste sinucigasi cu slujba pe marginea gropii pentru a servi unor interese meschine?
- oare pana cand? Cam cat credeti ca ne mai puteti fierbe si batjocori? Fereasca Bunul Dumnezeu sa ajungeti sa ne vedeti limitele!

P. S. : pentru fanii covid, am si rezultatul negativ al analizei, precum si documentele medicale din care rezulta clar ca nicio secunda nu s-a pus problema de suspiciune covid”.