ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Casa Albă a anunțat că accelerează expedierea a două sisteme naționale avansate de rachete sol- aer- NASAMS - către Ucraina, potrivit Știripesurse.

Într-o convorbire telefonică cu Zelenski, luni, președintele Biden s-a angajat să sprijine apărarea antiaeriană a Kievului, după valul de atacuri devastatoare cu rachete rusești asupra unor orașe din Ucraina.

SUA au aprobat trimiterea către Ucraina a unui total de opt sisteme de apărare antiaeriană NASAMS până în prezent, două dintre acestea urmând să fie livrate în curând și alte șase fiind trimise într-un interval de timp mai lung, conform sursei citate.

„Credem că suntem pe drumul cel bun pentru a trimite primele două acolo în viitorul foarte apropiat. Suntem cu siguranță interesați să accelerăm livrarea de NASAMS în Ucraina cât mai curând posibil”, a declarat John Kirby, purtătorul de cuvânt al Consiliului de securitate națională al Casei Albe.