ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Transalpina, cea mai înaltă șosea din țară, s-a deschis în această dimineață. Vineri a fost eliberată și ultima porțiune a drumului ce era acoperită de zăpada, iar acum se poate circula în siguranță.

 

Accesul pe Transalpina va fi permis numai între orele 07:00 și 19:00. Vor putea circula doar autovehiculele de maximum 3 tone și jumătate. Viteza maximă admisă este de 30 de kilometri la oră, potrivit Infotrafic.
 
Inițial, deschiderea trebuia să aibă loc pe 1 mai, dar zăpada de peste 4 metri de la sfârșitul lunii aprilie dintre Rânca și Obârșia Lotrului a făcut imposibil acest lucru.

Transalpina este cea mai înaltă șosea din România având punctul cel mai înalt în Pasul Urdele, la 2.145 de metri. Transalpina este drumul ce leagă Oltenia de Transilvania, între localitățile Novaci și Sebeș. 
 
Transalpina traversează zone de o frumusețe rară. Chiar și Mihail Sadoveanu a fost cucerit de aceste locuri pe care le-a descris în "Valea Frumoasei" și "Bradu Strâmb". Există chiar și o cabană pe care scriitorul a ridicat-o în Valea Sebeșului în anul 1927.