ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


VIDEO CU DISCURSUL INTEGRAL AL LUI DONALD TRUMP:
Luând cuvântul la un eveniment din Arizona numit "Rally for Election Integrity", fostul președinte, Donald Trump, a declarat astfel:

"Vom lupta pentru adevăr, transparență și responsabilitate și nu ne vom opri până când nu vom restabili dreptul nostru american din naștere de a avea alegeri cinstite, libere și corecte", a spus Trump în discursul său, adăugând ulterior că "ne-am adunat aici, în Phoenix, pentru a ne arăta sprijinul pentru integritatea alegerilor și pentru curajoșii și neînduplecații războinici conservatori din Senatul statului Arizona".

Trump a lăudat-o pe președinta Partidului Republican din Arizona, Kelli Ward, care a postat frecvent despre  fraudele electorale începând din noiembrie anul trecut.

"Am sunat-o pe Kelli recent, am întrebat-o: "De ce nu ar vrea guvernatorul un audit?". Poate că totul se va dovedi a fi corect, ceea ce știm că nu se va întâmpla", a remarcat el, referindu-se la guvernatorul Doug Ducey. "De ce nu ar vrea cineva integritatea alegerilor? De ce nu ar vrea să știe? Și aș fi foarte fericit - nu se va întâmpla - dar aș fi foarte fericit dacă ar face-o și totul ar fi perfect. Dar nu veți găsi așa ceva".

În ceea ce îl privește pe guvernatorul Arizonei, cu care Trump a intrat în conflict în trecut, fostul comandant-șef a spus: "Nu va primi sprijinul meu".

De asemenea, discursul lui Trump a exercitat mai multă presiune asupra procurorului general al Arizonei, Mark Brnovich, care candidează pentru un loc în Senatul SUA.

"Să sperăm", a spus Trump, "că va face ceea ce toată lumea știe că trebuie făcut", referindu-se la Brnovich. 

Brnovich și secretarul de stat democrat Katie Hobbs sunt în prezent implicați într-o bătălie privind investigarea și urmărirea penală a presupusei fraude electorale în stat. După ce Brnovich a emis o cerere către biroul lui Hobbs, aceasta a răspuns la rândul ei spunând că procurorul general ar trebui să îl investigheze pe reprezentantul republican al statului, Mark Finchem.

Președintele Joe Biden a devenit primul candidat prezidențial democrat care a fost certificat drept câștigător al alegerilor din Arizona din 1996 încoace, învingându-l pe Trump cu mai puțin de un punct procentual. De asemenea, Biden l-a învins pe Trump în comitatul Maricopa, cel mai populat comitat din stat, cu aproximativ 2 puncte procentuale.