ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


"Este foarte important ca toate instituțiile, inclusiv Biserica, să transmită prin mijloacele pe care le au, prin ghiduri, prin purtători de mesaj, prin voci ale preoților, până la urmă, să transmită acest mesaj de informație corectă, de educație medicală enoriașilor. (...) Eu sunt un om optimist și vizita de astăzi trebuie înțeleasă în această cheie în care îmi doresc ca toate vocile care contează în societate să aibă greutate și să fie prezente în această campanie", a spus Barna după întâlnirea pe care a avut-o azi, 2 august 2021, cu Patriarhul Daniel, transmite Agerpres.

Dacă Biserica nu se implică în politică de ce s-ar implica în medicină, pe tema unor vaccinuri controversate, experimentale?, se întreba cu doar câteva zile în urmă starețul Pimen Vlad de la Muntele Athos, apreciind abordarea neutră a Bisericii Ortodoxe Române față de propaganda dăunătoare a campaniei de vaccinare în masă.

De asemenea, colaboratorii editorialiști ai ActiveNews Valentin Boeru de la Național și Andrei Dîrlău, cunoscut scriitor și teolog, avertizau chiar în materialale lor de astăzi că USR încearcă să atragă BOR într-o capcană, pentru a o scoate țap ispășitor al eșecului vaccinării.

Tema se regăsește deja pe internet între comentatorii useriști idiotizați de ideologia neomarxistă a propriului partid, activiști vacciniști care afirmă batjocoritor că procentele nevaccinaților din România arată că „așa cum ortodocșii nu se spală nici nu se vaccinează”.

„După ce au hulit Biserica, s-a trezit că au nevoie de ea. Cât tupeu trebuie să ai pentru a cere sprijinul BOR, în condițiile în care, până la apariția virusului Covid 19, grija lor era ștergerea acesteia din conștiința națională. Barna ar vrea să aibă un dialog profund cu Patriarhul Daniel, căruia să-i ceară ajutorul în campania de vaccinare. Nu este inițiativa lui, anumite surse susținând că este o sarcină încredințată de premierul Florin Cîțu. Acesta, la rândul lui, a avut mai multe tentative de a se apropia de Biserică, tot pentru a perfecta o înțelegere prin care preoțimea să predice pentru necesitatea vaccinării. De fiecare dată a dat greș, BOR rămânând pe aceeași poziție fermă în privința respectării regulilor ei. Va avea Barna mai mult succes?”,  scrie Valentin Boeru în editorialul intitulat „Ipocriții lui Barna”.

Valentin Boeru amintește și ce scria deputatul USR Iulian Bulai, ditamai președintele Comisiei de Cultură a Camerei (!) într-un mesaj troglodit adresat românilor, referitor la Nașterea Domnului. „În fapt, un atac mizerabil la adresa Bisericii, mascat într-o frământare filosofică. Mai grețos de atât nu se poate: „Un copil. Sărac și provenit dintr-o familie foarte ciudată. Un tată trecut de prima tinerețe și o mamă adolescentă. Apărut în lume fără ca părinții lui să fi făcut dragoste. Cu o mamă surogat și un tată care acceptă paternitatea fără să fi contribuit la ea. Refuzat de comunitate. Născut fără ca părinții să fi fost căsătoriți, doar logodiți”.

„În fața marelui fiasco al campaniei de vaccinare anti-Covid, respectiv confruntat cu imposibilitatea de a face planul la vaccinare, adică de a administra cele 120 de milioane de doze comandate, domnul Barna ar vrea să mobilizeze cea mai credibilă instituție din România pentru a suplini grava lipsă de credibilitate a Guvernului. Cu alte cuvinte, vrea să transfere marele plus de credibilitate al Bisericii către un Guvern ce suferă de un deficit cronic de încredere din partea românilor.

Din acest punct de vedere, parteneriatul visat de vicepremier – între instituții cu menire complet diferită și despărțite printr-un imens decalaj de încredere publică, nemaivorbind de faptul că actualul Guvern are o orientare net anticreștină – ar fi un oximoron, o mezalianță, ca să nu spun un pact contra naturam.”, scrie și Andrei Dîrlău în materialul său, „Vrea USR-ul să facă Biserica vinovată pentru eșecul campaniei de vaccinare?”

Oare nu cumva previzibilul eșec final al campaniei Pfizer-AstraZeneca-Moderna de vaccinare anti-Covid va trebui pus în cârca cuiva, iar USR-PLUS vrea să facă din B.O.R. un vinovat de serviciu? Oare nu cumva refuzul legitim, deplin îndreptățit, al B.O.R. de a gira și a se implica activ într-o campanie dusă cu mijloace totalitar-manipulatoare, prin dezinformare și restricții aberante, într-un scop niciodată realmente dovedit științific, dar impus cu obstinație propagandistică, va fi invocat de USR ca alibi pentru neexecutarea ordinului globalist?”, atrage atenția scriitorul.

„Sună oare neplauzibil acest scenariu? Mie mi se pare foarte probabil.”, conchide teologul.

Subsemnăm.

Mai amintim că nu mai departe de anul trecut, Andrei Caramitru, consilierul lui Dan Barna la data aceea, acuza BOR, probabil uitându-se în oglinda de la baie, ca este „o organizație retardată” vinovată de „crimele Covidului”. Chiar dacă personajul cu clare probleme psihice s-a dat puțin mai la fund de atunci, mentalitatea psihopată anti-BOR este prezentă în aceeași măsură în rândurile USR, după cum o relevă alte declarații asemănătoare ale adepților Sectei USR.