ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un proces intentat recent indică faptul că o adolescentă a avut o evoluție a simptomelor cauzate de vaccinul Gardasil HPV, care a început cu o durere în gât și a dus în cele din urmă la convulsii, insuficiență respiratorie și alte boli, inclusiv sindromul de tahicardie ortostatică posturală (POTS), care a contribuit la o deteriorare completă a sănătății sale și aproape a dus la moartea ei, potrivit The Defender. 

Plângerea a fost depusă de Hannah Davis la 9 martie, la Tribunalul Districtual al SUA pentru Districtul de Vest din Carolina de Nord. La fel ca un număr tot mai mare de reclamații similare, procesul acuză Merck & Co. că nu a cercetat în mod corespunzător efectele secundare ale vaccinului Gardasil HPV și că a comercializat în mod înșelător injecția ca fiind sigură și eficientă. Gardasil a fost introdus pentru prima dată în 2006, pentru prevenirea infecțiilor cu HPV, care pot fi transmise pe cale sexuală și pot duce la apariția ulterioară a cancerului de col uterin. În urma anilor de marketing agresiv din partea producătorului de medicamente, vaccinul a fost administrat în mod obișnuit fetelor și băieților tineri înainte de adolescență și de o potențială activitate sexuală. Cu toate acestea, în ultimii ani, o serie de adolescente și tineri adulți au raportat că Gardasil a provocat POTS și alte tulburări autoimune, care au apărut la scurt timp după administrarea injecției.

Merck se confruntă acum cu procese Gardasil intentate de persoane din întreaga țară, fiecare dintre acestea indicând că au fost diagnosticate cu afecțiuni care nu au fost niciodată dezvăluite părinților sau comunității medicale, deși producătorul știa sau ar fi trebuit să știe despre riscuri. 

68 de persoane s-au îmbolnăvit acum, 4 și-au pierdut globii oculari în urma unei epidemii legate de picăturile pentru ochi. Ars Technica a raportat:

Un focar alarmant de bacterii extrem de rezistente la medicamente legate de picăturile pentru ochi a îmbolnăvit acum 68 de persoane din 16 state, potrivit celei mai recente actualizări a Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor. Cel puțin 16 persoane au fost spitalizate, opt și-au pierdut vederea, iar patru au fost supuse unei intervenții chirurgicale de extirpare a globilor oculari. O persoană a murit, lucru care a fost raportat anterior. Agenția a lansat pentru prima dată o alertă de sănătate cu privire la acest focar pe 1 februarie. La acel moment, focarul a îmbolnăvit 55 de persoane din 12 state, cu un deces raportat la un pacient din Washington. Într-o actualizare trimisă prin e-mail către Ars pe 22 februarie, CDC a declarat că numărul de cazuri a ajuns la 58, cu cinci cazuri de pierdere a vederii și o extirpare de glob ocular.

Creșterea continuă a numărului de cazuri și a rezultatelor grave evidențiază provocarea de a lupta împotriva germenului care se află în spatele epidemiei, care este o formă de Pseudomonas aeruginosa rezistentă la numeroase medicamente. Aceasta poartă numele greoi de Pseudomonas aeruginosa rezistentă la carbapeneme- sau antibiotice de rezervă-sau VIM-GES-CRPA, pe scurt. Tulpina focarului VIM-GES-CRPA este rară și nu a mai fost întâlnită niciodată în SUA. Oficialii din domeniul sănătății cred că aceasta a fost introdusă în țară în picături pentru ochi contaminate fabricate de Global Pharma, un producător din Chennai, India. Produsele au fost vândute sub numele de marcă EzriCare Artificial Tears și Delsam Pharma's Artificial Eye Ointment, care erau disponibile la nivel național prin Amazon, Walmart și alți comercianți cu amănuntul.

Humira de la AbbVie, 5 medicamente Pfizer printre cele cu creșteri de preț care au depășit rata inflație. Fierce Pharma a raportat:

Pfizer este câștigătorul detașat al primului concurs din Statele Unite „Cine poate crește prețurile mai mult decât rata inflației". Dintre cele 27 de medicamente ale căror creșteri de preț au depășit rata inflației în al patrulea trimestru al anului 2022, Pfizer a avut cinci, cu trei mai multe decât orice altă companie. Lista a fost publicată miercuri de Casa Albă. De asemenea, au fost incluse megablockbusterul Humira de la AbbVie, terapia împotriva cancerului pulmonar Rybrevant de la Johnson & Johnson, aprobată recent, și tratamentele CAR-T de profil înalt. Publicarea trimestrială este prima de acest fel după adoptarea Legii privind reducerea inflației (Inflation Reduction Act - IRA), care include o dispoziție care penalizează companiile care cresc prețurile medicamentelor mai repede decât rata inflației. Companiile care nu plătesc reducerile obligatorii vor fi penalizate cu 125% din valoarea amenzii, scadentă în 2025, potrivit comunicatului.

Consilierii FDA susțin tratamentul COVID al Pfizer pentru aprobarea completă. Reuters a raportat:

Consilierii Administrației pentru Alimente și Medicamente din SUA au susținut joi, într-o proporție covârșitoare, aprobarea completă a tratamentului antiviral oral COVID-19 al Pfizer (PFE.N), Paxlovid, pentru adulții cu risc ridicat de evoluție spre o boală severă. Grupul de experți externi al FDA a votat cu 16 la 1 în favoarea faptului că beneficiile medicamentului depășesc riscurile acestuia pentru unii adulți cu COVID-19 ușoară spre moderată. Se așteaptă ca agenția să ia o decizie oficială de aprobare până în luna mai și, de obicei, urmează sfatul consilierilor săi experți, dar nu este obligată să facă acest lucru. O aprobare completă va permite în cele din urmă Pfizer să vândă Paxlovid - care constă în două medicamente sub formă de pastile - la tarifele pieței pe piața privată din SUA, mai degrabă decât prin contracte guvernamentale, așa cum a fost până acum.

FDA: Revenirea COVID apare indiferent de utilizarea Paxlovidului. U.S. News & World Report a raportat:

Angajații Food and Drug Administration au aprobat utilizarea Paxlovid la adulții cu risc ridicat de COVID-19 sever înainte de o întâlnire a experților externi ai agenției, joi, pentru a decide cu privire la aprobarea completă a pilulei. Peste 8 milioane de cure de tratament au fost administrate în SUA, potrivit datelor federale. În unele cazuri, cum a fost cazul președintelui Joe Biden și al principalului expert în boli infecțioase Anthony Fauci, pacienții tratați cu Paxlovid au prezentat o revenire a simptomelor COVID-19 și au fost testați pozitiv pentru acest virus după ce anterior au fost testați negativ. Dar în documentele publicate online în această săptămână, oficialii agenției au susținut utilizarea Paxlovid, argumentând că „revenirea poate apărea ca parte a progresiei naturale și a rezolvării bolii COVID-19, indiferent de tratamentul cu PAXLOVID". Angajații FDA au citat o analiză care arată că ratele de revenire a simptomelor COVID-19 au fost similare între persoanele care au luat Paxlovid și cele care au luat un placebo. Documentele au precizat că ratele globale de revenire a simptomelor au variat între 10-16%.

Planul de fabricare a vaccinurilor cu ARNm în țările în curs de dezvoltare are nevoie de finanțare din partea SUA, spun susținătorii acestuia. The Washington Post a raportat:

În pandemia de coronavirus, țările sărace și cu venituri medii s-au luptat pentru a obține doze din cele mai de succes vaccinuri, care utilizează tehnologia de ultimă generație a ARN-ului mesager. Pe măsură ce țările bogate au acumulat doze, Organizația Mondială a Sănătății și partenerii săi au găsit o cale de urmat: o rețea de „centre de vaccinare" cu ARNm pentru ca țările mai sărace să facă schimb de tehnologie și, în cele din urmă, să producă propriile vaccinuri cu ARNm, în loc să se bazeze pe donațiile guvernelor bogate. Însă, după trei ani de la declanșarea pandemiei de coronavirus, programul susținut de ONU pentru a construi o rețea de centre de cercetare și de producție autonome întâmpină dificultăți. Acesta solicită o creștere mare a fondurilor pentru a-și asigura sustenabilitatea, spun susținătorii săi, ceea ce ridică îngrijorări cu privire la viitorul pe termen lung al programului. Statele Unite nu au răspuns încă la o cerere de finanțare de 100 de milioane de dolari, trimisă la sfârșitul anului trecut de către susținătorii acestui efort. Sprijinul ar însemna aproximativ dublarea finanțării globale. 

FDA analizează un dispozitiv stomatologic după o investigație KHN-CBS News privind răul suferit de pacienți. Kaiser Health News a raportat:

În urma unei investigații comune realizate de KHN și CBS News cu privire la un aparat dentar despre care mai multe procese susțin că a provocat răni grave pacienților, FDA a început să cerceteze produsul, potrivit unui fost oficial al agenției. În plus, KHN și CBS News au aflat că Institutul Las Vegas, o companie de formare care anterior i-a învățat pe stomatologi să folosească AGGA, îi instruiește acum pe stomatologi să folosească un alt dispozitiv pe care l-a descris ca fiind „aproape exact același aparat". Acela se numește Aparat de remodelare anterioară, sau ARA (Anterior Remodeling Appliance). Interesul FDA pentru AGGA a fost dezvăluit de Cara Tenenbaum, un fost consilier principal de politică în cadrul centrului de dispozitive al agenției, care a declarat că FDA ar trebui să investigheze produsul, care a fost montat la mai mult de 10.000 de pacienți, potrivit documentelor judiciare.

LG Chem încheie un contract de furnizare de vaccinuri de 200 de milioane de dolari cu UNICEF. Fierce Pharma a raportat:

Compania coreeană LG Chem face un pas în față cu un acord pentru a produce vaccinuri esențiale pentru milioane de sugari și copii. Compania a încheiat un contract de 200 de milioane de dolari cu Fondul Națiunilor Unite pentru Copii (UNICEF) pentru a furniza atât vaccinul împotriva poliomielitei, Eupolio, cât și vaccinul pentavalent Eupenta, care protejează împotriva difteriei, tusei convulsive, tetanosului, hepatitei B și meningitei. Dincolo de acest acord, LG Chem intenționează să își consolideze și mai mult rolul în lupta împotriva bolilor infecțioase prin dezvoltarea unor vaccinuri combinate „îmbunătățite" bazate pe Eupolio, a declarat Park Heui-sul, șeful unității de afaceri de îngrijire specializată a LG Chem, într-un comunicat.