ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Datele furnizate de Oficiul Federal de Statistică din Germania arată o scădere semnificativă a numărului de nașteri, la nouă luni după ce au fost lansate vaccinurile anticovid, potrivit LifeSiteNews

Profesorul Stefan Homburg, de la Universitatea Leibniz din Hanovra, a postat pe Twitter un grafic care arată numărul de nașteri din Germania din 2019 până în 2022.
 
 
 
 
El a observat că a existat o "scădere a nașterilor din ianuarie 2022, la nouă luni după începerea vaccinării pentru persoanele mai tinere".  

"Până în octombrie 2022, cele mai recente date, rata nașterilor nu și-a revenit", a scris el, adăugând că această scădere bruscă nu poate fi explicată printr-o schimbare naturală sau o schimbare treptată datorată schimbărilor de mentalitate.  

Datele arată că ratele natalității în 2022 au fost semnificativ mai mici decât în anii anteriori în fiecare lună, cu excepția lunii mai. 

"Această formă alternativă de prezentare arată clar că numărul de nașteri fluctuează normal până în decembrie 2021 și s-a prăbușit din ianuarie 2022", a scris Homburg într-un al doilea tweet în care a prezentat un alt grafic care arată surplusul sau deficitul de nașteri în comparație cu 2019. 
 


Graficele pe care Homburg le-a prezentat se bazează pe date de la Oficiul Federal de Statistică din Germania. 

Homburg a abordat corelația dintre scăderea ratei natalității și începerea campaniei de vaccinare COVID cu aproximativ nouă luni mai devreme.  

"Acest grafic RKI arată cum vaccinările în grupul de vârstă 18-59 de ani, care este critic pentru nașteri, au luat avânt în aprilie 2021", a scris profesorul german, citând datele furnizate de Robert-Koch-Institut (RKI), echivalentul german al CDC. 
 
 
Homburg nu este primul care a observat o corelație între lansarea vaccinului COVID și scăderea fertilității în Germania. Anul trecut, un studiu realizat de Institutul Federal pentru Cercetarea Populației, o agenție oficială a guvernului german, a concluzionat că "există o asociere puternică între debutul programelor de vaccinare și scăderea fertilității la nouă luni după acest debut" în Germania și Suedia.