ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Intrarea lui Dan Șova pe lunga listă a parlamentarilor arestați de DNA este un caz mai special, scrie amjust.ro într-un comentariu intitulat  "Semnificația cazului Șova, rebranduirea României".

Pentru că, votul de azi din Senat, care a dat undă verde arestării, demonstrează un singur lucru: că americanii și-au luat mâna de pe politicianul pesedist, considerat până mai ieri tânara speranță a politicii. Asta în ciuda faptului că Dan Șova și mama sa, reputata avocată Ana Diculescu Șova, au avut conexiuni bine sudate, de ordin economic și "paralegal" cu americanii. 

"Dincolo de recordul funest al României de a avea un număr impresionant de parlamentari cercetați sau condamnați în dosare de corupție sau incompatibilitate, cazul Șova are ceva special.
Dan Șova este un lup tânăr, jurist titrat, cu pedigree, dintr-o familie cu conexiuni atât în vechile structuri comuniste și de securitate cât și în actuala clasa politică", scrie amjust.ro, amintind că Șova este "exponentul noii generații care se pregătea, până recent, să facă schimbarea la conducerea PSD și a României. Din această perspectivă, Dan Șova este o mare pierdere pentru fosta nomenclatură comunistă care a continuat să domine România și după 1989", scrie autorul.

"Împreună cu prietenul și colegul său (de facultate, de birou, de partid, de afaceri, de structuri) a eșuat în a prelua ștafeta de la Ion Iliescu și, de ce nu, de la Adrian Năstase și generația acestuia.
Votul de astăzi în cazul lui Dan Șova mai semnifică ceva: SUA și-au luat mâna de pe tânăra speranță.
 
Pentru că, dincolo de discursul său semănătorist, Dan Șova a fost conexat și intereselor acestora, nu numai direct, dar și prin intermediul mamei sale, avocatul Ana Diculescu Șova, o aprigă apărătoare a intereselor americane (mai ales economice și paralegale) în România, avocat al Ambasadei SUA când Amabsador era Mark Gitenstein, avocat al fondului de investiții Franklin Templeton, al RCGMB, al firmei Bechtel (să nu uitam de pierderea miraculoasă a contractului și de faptul că domnul Șova a dat bun de plată pentru România câteva sute de milioane de dolari firmei Bechtel), al Millennium Building..

Dacă mama senatorului Dan Șova, cu toate conexiunile pe care le are, nu a reușit acum să îl scape pe acesta de DNA, dacă nu au putut fi plătite acum polițele Franklin Templton și Elliot, dacă drumurile și negocierile pe care Dan Șova le-a dus la Londra în ultima perioadă nu au dat rezultatele așteptate, este evident că aici sunt interese mai mari.
Se vrea schimbare, și nu din interior, pentru că, așa cum spuneam mai sus, aceasta a fost a treia tentativă de avizare a arestării lui Dan Șova, ci de acolo de unde s-a dat liber la dosarele DNA".
 
Textul integral poate fi citit AICI.