ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Un veteran al războiului din Vietnam a murit după ce un spital din Texas a refuzat, sfidând în mod flagrant un ordin judecătoresc, să-i administreze ivermectină pentru o infecție cu Covid-19, relatează NaturalNews.

Pe 19 august, Pete Lopez, în vârstă de 74 de ani, a fost conectat la un ventilator de către personalul medical de la Memorial Hermann Sugar Land Hospital, în apropiere de Houston, după ce a fost testat pozitiv la coronavirus.Lopez ar fi putut trăi dacă i s-ar fi administrat ivermectină, în conformitate cu dorința sa, dar, în schimb, a decedat din cauza lucrătorilor spitalului care au refuzat să-i administreze pastila.

Asociația Medicală Americană (AMA) a decis că, deși ivermectina a fost aprobată de FDA pentru oameni încă din 1996, acum este doar un "deparazitar pentru cai" care nu ar trebui și nu poate fi administrat oamenilor bolnavi și muribunzi, chiar dacă le-ar putea salva viața.

Lucrătorii medicali din Texas, dorind cu disperare să fie "treziți" din punct de vedere medical, au decis, la rândul lor, să urmeze pur și simplu sfatul AMA și să-l priveze pe Lopez de ceva care ar fi putut foarte bine să-i salveze viața.

"[Memorial Hermann] i-a luat bunicului meu și nouă, familiei sale, posibilitatea de a ști dacă acel medicament ar fi funcționat sau nu pentru el", a deplâns Gabrielle Snider, nepoata lui Lopez.

O situație similară a avut loc în Ohio, după ce un bărbat pe nume Jeffery Smith a fost internat într-un spital local și i s-a refuzat tratamentul cu ivermectină. Familia lui Smith a dat în judecată Spitalul West Chester și a câștigat, numai că judecătorul Common Pleas Michael Oster a încercat să anuleze decizia.

"Politica publică nu ar trebui să susțină și nu susține permisiunea unui medic de a încerca "orice" tip de tratament pe ființe umane", a decretat Oster, sugerând în mod fals că ivermectina este doar pentru "animale" și nu pentru oameni.

Este ca și cum te-ai da cu capul de pereți încercând să lămurești că ivermectina este pe deplin aprobată de FDA pentru oameni. În momentul de față, se spune că este o "pastilă pentru cai" periculoasă, care nu este destinată consumului uman, ceea ce este evident fals.

Vestea bună în cazul lui Smith este că, din punct de vedere tehnic, acesta a câștigat procesul și a primit ivermectină, care a funcționat atât de bine încât spitalul a decis că în curând poate fi deconectat de la ventilator și trimis acasă.

"Julie a câștigat acest caz; nu-mi pasă ce spune acest judecător", a declarat unul dintre avocații familiei Smith, Ralph Lorigo. "Suntem convinși că va supraviețui datorită ivermectinei".

Vineri, Consiliul Medical din Texas și Consiliul de Farmacie din statul Texas au emis împreună o declarație comună în care susțin dreptul tuturor medicilor de a prescrie medicamente precum ivermectina pentru utilizare off-label, ceea ce a fost o practică obișnuită timp de zeci de ani.

Ambele comisii au indicat în mod clar că "nu susțin și nu interzic niciun medicament sau tratament special prescris pentru COVID-19 care respectă standardul de îngrijire".