ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Fostul Ministru al Sănătății Vlad Voiculescu a făcut reclamă într-o postare din 26 mai 2021 vaccinării anti-HPV, redistribuind un articol scris de Hotnews despre extinderea acesteia la fetele de peste 14 ani și la băieți, felicitând-o totodată pe actuala ministră, Ioana Mihăilă, pentru această „veste foarte bună”.

Nu este prima postare de acest fel a lui Vlad Voiculescu. Distribuind un anunț al Ministerului Sănătății despre distribuirea către DSP-uri a 40.000 de doze de vaccin anti-HPV, el scrisese pe 20 mai următorul mesaj: „Dacă ai sau știi o fată între 11-14 ani care încă nu a fost vaccinată anti-HPV, e cazul ca părinții să ia legătura cu medicul de familie! Grăbește-te!”. 

Inițiativa de a extinde și dincolo de 14 ani vârsta fetelor care vor putea fi vaccinate gratuit, precum și de a-i include și pe băieți, a fost preluată de Ioana Mihăilă (USR-PLUS), care a mărturisit că și-a vaccinat, recent, fetița împotriva HPV. „Sper să ajung să îmi vaccinez și băiețelul, care are 8 ani acum, cu toată încrederea, la fel cum mi-am vaccinat și fetița”, a adăugat Ioana Mihăilă, citată de Hotnews. Declarația a fost făcută de ministra Sănătății după ce a participat miercurea trecută la o dezbatere pe tema reformării programului de vaccinare anti-HPV din România, organizată de Asociația Mame pentru Mame, fondată de Ana Măiță.

HPV – Istoria din România

În anii 2008-2009, s-a încercat vaccinarea fetițelor din România cu vaccinul împotriva virusului H.P.V, însă campania de vaccinare a fost un eșec total, datorită faptului că la vremea aceea mai erau încă mulți medici integri și morali în România, iar aceștia s-au opus categoric experimentului respectiv, aducând argumente științifice pertinente.

Dozele de vaccin de atunci au expirat și au fost aruncate, însă anul acesta Ministerul Sănătății își încearcă din nou „norocul” promovând acest vaccin controversat.

Vaccinul anti HPV și virusul papiloma

Unele teorii susțin că anumite tulpini ale virusului papiloma uman ar cauza cancerul de col uterin, însă multe alte studii susțin că respectiva formă de cancer apare și la femei care nu au acel virus, și că, de fapt, cancerul de col uterin este cauzat sau favorizat de FUMAT și de un anumit stil de viață.

Statisticile arată că multe persoane contactează acel tip de virus și se vindeca repede, fara sa apara probleme pe termen lung sau cancer.

Sub pretextul „salvării” tinerelor femei de un posibil cancer de col uterin, li se face un vaccin care poate provoca infertilitate, avort spontan sau boli neurologice

Se spune că respectivul tip de cancer ar omorî anual 2000 de femei în România, însă efectele secundare ale vaccinării intergii populații feminine ar putea afecta un număr mult mai mare de femei.

Virusul papiloma este transmis pe cale sexuală și, prin urmare, infectarea poate fi evitată prin abstinență sau prin practicarea unei vieți sexuale responsabile, în cadrul căsătoriei.

Cu toate că protecția acelui vaccin contra virusului HPV este de scurtă durată, producătorul vaccinului recomandând mai multe doze și rapeluri, totuși se dorește vaccinarea unor fetițe care nu sunt la vârsta la care ar avea viață sexuală activă. (adică anticorpii rezultați în urma vaccinării vor dispărea înainte ca fetele respective să își înceapă viața sexuală, ceea ce face ca vaccinarea să la acea vârstă să fie inutilă).

Printre efectele secundare grave ale acestui vaccin se numără boli neurologice grave, ce pot apărea imediat după vaccinare sau la o distanță de câțiva ani, probleme de fertilitate, precum pierderea sarcinilor, avorturi spontane nedorite, insuficiență ovariană. Se cunosc deja cazuri de fete vaccinate contra HPV ce au intrat la menopauză la 19-20 de ani, din cauza insuficienței ovariene provocate de acest vaccin. Pentru efectele sale secundare grave, unele țări, printre care Japonia, au sistat administrarea acestui vaccin.

Gardasil, Merck

Cel mai folosit vaccin contra HPV se numește Gardasil și este produs de compania Merck, o firmă ce a pus pe piață și alte produse controversate, printre care medicamentul VIOXX ce a cauzat zeci de mii de decese în SUA. Alte zeci de mii de oameni care au folosit medicamentul au suferit accidente vasculare sau infarcturi. Merck a fost obligată să plătească despăgubiri de peste 5 miliarde de dolari victimelor sau familiilor victimelor medicamentului VIOXX, al cărui producător este.

De curând, victimele vaccinului HPV care au dat în judecată Gardasil au început să vorbească despre traumele căpătate în urma vaccinului Gardasil.

Reîncepe vaccinarea Gardasil în România?

În timp ce în Statele Unite companiile care produc serul anti-HPV se confruntă cu numeroase procese, iar în Japonia acest vaccin nu mai este făcut decât la cerere, în România Ministerul Sănătății se pregătește să injecteze circa 40.000 de fetițe. Iar ex-ministrul Vlad Voiculescu transmite semnale că el este „cea mai umilă dintre slugile” intereselor companiilor pharma străine pe plan local și, prin urmare, merită susținut să ajungă din nou într-o poziție de conducere.

Citiți mai multe pe Războiul Informațional, site care oferă și o Bibliografie ce documentează această analiză.