ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Președintele Ucrainei, Volodimir Zelelnski a sosit în urmă cu puțin timp în Republica Moldova, fiind întâmăpinat de omologul său Maia Sandu.
 
Participarea liderului de la Kiev la summitul de la Bulboaca nu a fost confirmată până în ultima clipă, relatează Antena3. 
 

„Mulțumesc Republicii Moldova și suntem fericiți să ne aflăm umăr la umăr. Le mulțumesc moldovenilor pentru primirea refugiaților ucraineni, după războiul pornit de Rusia”, a declarat Volodimir Zelenski.
 
Întrebat cât de departe poate ajunge ofensiva, Zelenski a precizat:

„Până la victoria noastră, până în momentul în care vom câștiga sau dacă Rusia va opri războiul mai devreme. Până vor pleca pe teritoriile lor independente de pe teritoriul nostru, acesta este răspunsul”.

„Am vorbit despre un pachet de sprijin foarte important și despre o formulă de pace pe care a menționat-o doamna președinte. Suntem într-o perioadă în care organizăm un summit. Formula de pace depinde de foarte multe lucruri, de aceea acum nu am stabilit prea multe detalii cu privire la data summitului”, a continuat președintele Ucrainei.

Conform sursei citate, NATO va monitoriza cerul Moldovei pe durata summit-ului.