ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Liderul francez este tot mai agitat: după ce a propus ca țările NATO să trimită trupe să lupte în Ucraina, acum pleacă în Brazilia pentru a-l convinge pe omologul său să sprijine Kievul.

Bloomberg citează mai multe surse franceze care afirmă că unul dintre principalele scopuri ale vizitei lui Macron în Brazilia este să îl convingă pe președintele Lula da Silva să renunțe la poziția sa neutră și să susțină Ucraina.

Liderul francez crede că diferendele sale cu omologul brazilian pe acest subiect pot fi aplanate.

De la preluarea președinției, pe 1 ianuarie 2023, Lula a avut o poziție reținută față de conflictul din Ucraina, afirmând că ambele tabere au partea lor de responsabilitate, și a refuzat categoric să ajute regimul de la Kiev.

Mai mult, liderul brazilian a afirmat că strategia americană și europeană în Ucraina subminează perspectiva unui sfârșit negociat al războiului.

Bloomberg scrie că poziția reținută a lui Lula se bucură de o largă apreciere în rândul așa-numitelor țări din Sud, adică economiile emergente ne-occidentale.

În condițiile în care noul buget al SUA, de 1,2 trilioane de dolari, semnat de Joe Biden, nu include nici un cent pentru sprijinirea UcraineiEmmanuel Macron pare că intenționează să preia de la președintele american șefia taberei pro-Kiev.

Dacă nu din punct de vedere al banilor alocați, măcar al agitației mediatice.