ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


Forțele ruse par să își fi perfecționat strategia încercuirii unor obiective strategice, care a dat roade la Bahmut, și încearcă să o aplice pe tot frontul din Donbas.

În acest moment, rușii sunt pe punctul de a încercui localitatea Avdeevka, din Donețk, aanunțat Alexei Dimitrașkovski, șeful forțelor armate ucrainene din districtul Taurida, în cadrul unei emisiuni televizate.

„Inamicul încearcă acum să înconjure Avdeevka. Sunt de acord colegii mei britanici că Avdeevka ar putea deveni în curând un al doilea Bahmut. Este adevărat.”

Dimitrașkovski a încercat totuși să atenueze mesajul sumbru pe care l-a transmis, conștient că ajutoarele occidentale sunt condiționate de reușitele ucrainene de pe front:

 „Totuși, aș dori să spun că nu e totul atât de bine pentru unitățile rusești care atacă în această direcție. Inamicul și-a folosit deja ultimele resurse pe care le are și suferă pierderi grele.”

Comandantul ucrainean nu a părut să își dea seama de contradicția gravă din mesajul său.

O hartă a ostilităților din zona Avdeevka (foto) pare să confirme încercuirea localității, după modelul Bahmut: atacuri prin învăluire din nord și sud, încercând să taie rutele de aprovizionare și de retragere ale forțelor ucrainene.

Odată cercul închis, singura alternativă la un măcel de proporții rămâne predarea.