ActiveNews se confruntă cu cenzura pe rețele sociale și pe internet. Intrați direct pe site pentru a ne citi și abonați-vă la buletinul nostru gratuit. Dacă doriți să ne sprijiniți, orice DONAȚIE este binevenită. Doamne, ajută!


O înţepătură de căpuşă face ca în majoritatea cazurilor capul acesteia să rămână înfipt în pielea noastră. Scopul e să extragem căpuşa cu tot cu cleştii cu care s-a ataşat, nu numai corpul său.De obicei recurgem la o pensetă pentru a extrage căpuşa din locul în care s-a înfipt. Dacă însă vom folosi metoda prezentată în acest filmuleţ, vom scăpa foarte uşor de alte intervenţii medicale sau chiar complicaţii nedorite.

Tot ce trebuie să facem este să înmuiem un beţişor de urechi în apă şi să să rotim cu atenţie, presând uşor beţişorul cu vată în jurul ei.După câteva răsuciri căpuşa va ieşi la suprafaţa pielii fără ca vreo parte a corpului ei să se rupă şi să rămână în piele.

Este foarte important ca după ce căpuşa a fost eliminată, să ne spălăm pe mâni şi folosim apă şi săpun pentru a curăţa porţiunea de piele afectată. Apoi aplicăm soluţie antiseptică: spirt, iod sau betadină.