Basarabia

PENTRU VLAD ȚĂRANU! Un profesor le scrie colegilor săi de la liceul George Barițiu din Baia Mare: Rușine, Domnilor Profesori! Scuipați-vă de trei ori pe zi. Dați-vă pumni! Dați-vă cu capul de pereți, doar s-o îndura Dumnezeu să vă dea un grăunte de minte. PENTRU VLAD ȚĂRANU!

Vlad Țăranu în studioul ActiveNews - Starea de Libertate: „Basarabia este pământ românesc!”
Asta pare a fi situația Domniilor Voastre. Sunteți un fel de arătări fără inimă, fără suflet, sticle goale, un fel de în loc de, scăpați, tunși, frezați, evadați din prezervativele sovietice, atârnate cândva la uscat, printre rufele murdare ale Bandei celor Patru și ale măreței construcții socialiste, comuniste.

EXCLUSIV De vorbă cu strănepoata lui Ion Creangă, despre Basarabia și Grigore Vieru. Scriitoarea Olguța Creangă-Caia: „Simt că reîntregirea este aproape și prin revenirea fraților la Mitropolia Basarabiei!”

La ceas de sărbătoare, când toată suflarea românească serbează împlinirea a 106 ani de la unirea Basarabiei cu patria-mamă, jurnalista Irina Nastasiu a stat de vorbă cu scriitoarea și preoteasa Olguța Creangă-Caia, strănepoata marelui povestitor Ion Creangă, o veche prietenă a Basarabiei și a lui Grigore Vieru.

VESTEA TRISTĂ A ZILEI Un mare ziarist basarabean de la Chișinău se desparte subit de noi la București, la numai 48 de ani: IGOR BURCIU. Veșnica lui pomenire! VESTEA TRISTĂ A ZILEI

Igor Burciu: Jurnalist, master în Istorie, Universitatea „Al. I. Cuza”, Iași, și licențiat în științe politice, studii academice postuniversitare la București, director Departament Știri și Dezbateri TVM și realizator la mai multe televiziuni din Basarabia, fost redactor șef al publicației Flux pe vremea când era o tribună vie a românismului.